Samsung Galaxy A5 (2016) krijgt Android 6.0.1 Marshmallow update in Nederland (update 8-9: T-Mobile)

Vanaf vandaag start Samsung het uitrolproces van de Android Marshmallow update voor de Galaxy A5 (2016). Wij werpen alvast een blik op de nieuwe software. Update 25-7: in Nederland is de Marshmallow update beschikbaar op Vodafone's branded (een bij Vodafone gekochte) Galaxy A5 (2016). Update 26-8: vanaf vandaag is de update ook te installeren op unbranded – niet bij een provider – gekochte toestellen (dank, Thorsten!). Update 8-9: en daar is Marshmallow voor T-Mobile's A5 (2016).

Met dank aan de uitrol van de Russische update naar Android Marshmallow voor de Galaxy A5 (2016) kunnen ook wij een blik werpen op de nieuwste versie van het besturingssysteem. Firmwareversie XXU2BPF9 brengt Android 6.0.1 naar het toestel, inclusief een aantal leuke verbeteringen – of tenminste, vernieuwingen.

Update 25-7: Vodafone's Galaxy A5 (2016) krijgt de nagenoeg identieke firmwareversie XXU2BPFH. Het belangrijkste verschil: de security patch datum van 1 juli.

Update 26-8: de unbranded Galaxy A5 (2016) krijgt nu firmwareversie XXU2BPH3, met Android 6.0.1 en de patches tot en met augustus.

Update 8-9: T-Mobile's Galaxy A5 (2016) krijgt firmware XXU2BPH3 – dezelfde als de unbranded versie, augustus patch incluis.

Zo zien we na de update dat de Galaxy A5 (2016) dezelfde, nieuwere versie van de TouchWiz interface krijgt, die we ook kennen van toestellen als de Galaxy S7. Dat betekent onder meer een vernieuwd notificatiescherm met een opgefrist (subjectieve mening, jawel) kleurenschema, al blijven de verschillen beperkt omdat de A5 (2016) natuurlijk al een vrij recente versie van de interface had.

Wel is ook het opstartmenu vernieuwd. Houdt de Aan/uit knop ingedrukt, en je krijgt nu drie losse ‘knoppen' te zien voor Uitschakelen, Opnieuw opstarten en de Alarmstand. Het maken van screenshots gebeurt onder Android Marshmallow op dezelfde manier als op andere Galaxys met deze Android versie. Slim vastleggen, heet de feature nu, waarmee je ook schermafbeeldingen kunt maken van, bijvoorbeeld, een complete webpagina.

Uiteraard is het sterk verbeterde permissiebeheer van de partij, evenals de Doze functie die energieverbruik terwijl de Galaxy A5 (2016) op standby staat sterk moet verminderen. Of en hoe goed deze laatste zijn werk doet, kunnen we nog niet zeggen – daarvoor hebben we de nieuwe software nog niet lang genoeg in gebruik.

Nu de update ook hier in Nederland gestart is, is het slechts een kwestie van aftellen tot hij ook op de unbranded en T-Mobile branded Galaxy A5 (2016) zal verschijnen. Echter, hoe snel dit aftellen zal gaan is, zoals bij iedere update, niet te voorspellen. Het enige dat echt zeker is: wij houden je op de hoogte

En met de komst van de Marshmallow update voor T-Mobile's Galaxy A5 (2016) is de uitrol in ons land compleet – en een van de belangrijkste bezwaren die wij in onze review bij dit toestel hadden weggewerkt.

Lees de reacties (41)

1 2 3 5
Gerelateerde artikelen