Samsung Galaxy S6 met Android Marshmallow tip: vernieuwde screenshot feature ‘Slim vastleggen’

Met de update naar Android 6.0 Marshmallow verandert er voor het eerst sinds jaren iets aan de manier waarop je screenshots – pardon: schermafbeeldingen – maakt op je Samsung Galaxy telefoon. We nemen een kijkje.

samsung-galaxy-s6-marshmallow-tip-slim-vastleggen-screenshot-schermafbeelding3 Samsung Galaxy S6 met Android Marshmallow tip: vernieuwde screenshot feature 'Slim vastleggen'

Oké, veranderen is een groot woord. Ook na de update naar Android Marshmallow – zoals deze momenteel uitrolt naar de Galaxy S6 en S6 Edge, bijvoorbeeld – maak je schermafbeeldingen door tegelijkertijd op de Home en Power knop te drukken. Ook kun je dit nog steeds doen met hetzelfde handgebaar. Wat er daarna gebeurt, is wel nieuw.

Wat vroeger de Vegen voor schermafbeelding was in het menu Bewegingen en gebaren, is na de update Slim vastleggen onder het kopje Nuttige functies geworden. Daarmee kun je meer vastleggen dan alleen datgene dat op het beeldscherm direct zichtbaar is.

samsung-galaxy-s6-android-marshmallow-tip-screenshot-maken-schermafbeelding Samsung Galaxy S6 met Android Marshmallow tip: vernieuwde screenshot feature 'Slim vastleggen'

Je komt de vernieuwingen tegen nádat je een screenshot hebt gemaakt. Onderin beeld verschijnt een rijtje extra opties: Meer vastleggen, Delen en Bijsnijden. De laatste twee spreken voor zich – de eerste is nieuw.

Stel, je wilt bijvoorbeeld een schermafbeelding maken van een complete pagina van een website. Maak dan een eerste schermafbeelding – Home + Power, of middels veeggebaar – bovenaan de pagina. Zodra de nieuwe opties onderaan in beeld verschijnen tik je op Meer vastleggen. Een volgend stuk van de pagina wordt dan automatisch aan je screenshot toegevoegd. Dit kun je blijven herhalen tot je helemaal onderaan de pagina bent. Rechtsboven zie je een kleine preview van alles wat tot nu is vastgelegd.

samsung-galaxy-s6-android-marshmallow-tip-hele-website-pagina-screenshot-maken Samsung Galaxy S6 met Android Marshmallow tip: vernieuwde screenshot feature 'Slim vastleggen'

Dit trucje werkt niet alleen op een internetpagina, maar bij alle content waar je doorheen kunt scrollen. Op dezelfde manier kun je ook stukken uit een PDF bestand als afbeelding kopiëren, of je complete lijst met contacten, stukken uit Google Maps, of andere – soms onverwachte – stukken content. Als je kunt scrollen, kun je er bijna altijd extra grote screenshots van maken.

Deze vind je vervolgens natuurlijk gewoon in je Galerij terug – of je kunt ze direct na het maken van de schermafbeelding bijsnijden en/of delen met wie dan ook.

Tot zover dus de vernieuwde Slim vastleggen feature, die op dit moment al op de eerste Galaxy S6 en S6 Edge toestellen met Marshmallow te vinden is. De komende tijd brengen we meer tips speciaal voor Galaxy telefoons met Android Marshmallow, dus houd ons goed in de gaten!

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

Praat mee