Samsung Galaxy S7 (Edge) tip: stel tijd in voor gebruik Always On Display

Een update voor de software van de Always On Display (AOD) van de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge brengt een handig nieuw snufje: de optie om in te stellen wanneer dit AOD ingeschakeld is.

samsung-galaxy-s7-edge-always-on-display-tijd-instellen-actief Samsung Galaxy S7 (Edge) tip: stel tijd in voor gebruik Always On Display

Het Always On Display van de Galaxy S7 (Edge) wordt beter met de nieuwe tijdinstellingen

Om te kiezen wanneer het AOD van jouw Galaxy S7 (Edge) actief is, moet je eerst de software ervan updaten. Dit doe je als je via Instellingen en de optie Display naar het Always On Display menu gaat. Daar vind je onderaan het item Info Always On Display. Tik hier, en je ziet de melding Er is een nieuwe versie beschikbaar. Kies BIJWERKEN om naar Galaxy Apps te gaan, waar je nog een keer op BIJWERKEN moet tikken om de software echt te updaten.

samsung-galaxy-s7-edge-always-on-display-update-software-1024x422 Samsung Galaxy S7 (Edge) tip: stel tijd in voor gebruik Always On Display

Als je na het updaten opnieuw naar het AOD menu gaat, ziet je dat de nieuwe optie Tijdinstellingen een prominentie plaats heeft gekregen. Tik erop, en je kunt eenvoudig begin- en eindtijd kiezen van het AOD. Zo kun je er dus bijvoorbeeld voor zorgen dat hij alleen ’s avonds actief is, of ’s nachts, of juist alleen onder werktijden. Voor dit laatste was een keuze van de dagen dan wel weer handig geweest. Die ontbreekt nu, helaas.

samsung-galaxy-s7-edge-always-on-display-tijd-instellen Samsung Galaxy S7 (Edge) tip: stel tijd in voor gebruik Always On Display

Wat ons betreft is deze toevoeging toch een stap in de goede richting, om van het Always On Display op de Galaxy S7 (Edge) meer te maken dan een geinige gimmick. Als Samsung er nu ook nog voor zorgt dat álle meldingen op het AOD kunnen worden weergegeven – dus bijv. ook Whatsapp berichten – dan zijn wij tevreden.

Bonus tip: check ook onze andere Galaxy S7 tips en trucs!

(via)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee