Nederlandse Samsung Galaxy S5 krijgt update naar Android 6.0.1 Marshmallow (update: T-Mobile)

Vorige week toonden we je al een preview van Android Marshmallow op de Galaxy S5, en vanaf vandaag rolt de update officieel uit in Nederland. Vodafone's branded toestelversie bijt de spits af. Update: inmiddels bereiken ons verschillende meldingen (waarvoor dank!) dat de unbranded Galaxy S5 ook aan de Marshmallow update begonnen is. Update 3 mei: vanaf vandaag is de Marshmallow update ook voor T-Mobile's branded Galaxy S5 beschikbaar.

De update van vandaag brengt firmwareversie XXU1CPD3 naar Galaxy S5 toestellen die direct bij Vodafone gekocht zijn, inclusief Android versie 6.0.1 bijgenaamd Marshmallow. De unbranded S5 krijgt firmware XXU1CPD2 voorgeschoteld, (update) en T-Mobile's toestelversie XXU1CPD3. Het gaat hier om een flinke update van ruim 800 MB, dus check eventuele onze eerder tips voor een goede voorbereiding op de Marshmallow update. Belangrijk: zorg dat er genoeg vrije ruimte is op je Galaxy S5 (3 GB moet voldoende zijn).

In ieder geval brengt de update dus een vernieuwde versie van het Android besturingssysteem naar de Galaxy S5, inclusief een sterk verbeterd systeem om de permissies van verschillende applicaties te beheren, én een design dat op sommige punten een lichte make over kreeg.

De Galaxy S5 krijgt met de update naar Android Marshmallow niet een volledig nieuwe versie van de TouchWiz interface – alles zal er grotendeels vertrouwd uit zien, alleen de icoontjes op het startscherm krijgen een nieuw uiterlijk. Tevens wordt de telefoon direct voorzien van de laatste veiligheidspatches van de maand april.

Ook zul je na een tijdje merken dat de stand by tijd van je Galaxy S5 beter is geworden. Dankzij de zogeheten Doze functionaliteit verbruikt het toestel als het goed is minder energie als hij niet gebruikt wordt. Voor meer beeldmateriaal, en een uitgebreide beschrijving van de veranderingen in Android Marshmallow op de Galaxy S5, check onze eerdere preview. Daar zie je ook dat Samsung ook op de Galaxy S5 géén Adoptable Storage toepast (net als op de Galaxy S7 met Marshmallow).

Zoals gezegd is op dit moment de update beschikbaar voor Vodafone's branded Galaxy S5, en de unbranded variant. Dezelfde update voor de T-Mobile branded toestelversie verwachten we eigenlijk op vrij korte termijn.

Inmiddels is de Android Marshmallow update in feite afgerond voor de ‘gewone' Galaxy S5, nu alle unbranded en branded toestelvarianten ‘m hebben gehad. Ook komt de update natuurlijk naar de Galaxy S5 Neo en de Galaxy S5 Plus, maar dit gebeurt vermoedelijk pas als de update voor de ‘gewone' S5 volledig is afgerond.

Zelf checken of de update al beschikbaar is doe je via de Instellingen en het kopje Toestel-info, gevolgd door Software-update en Nu bijwerken. Heb jij deze update al op jouw S5 geïnstalleerd? Laat ons hieronder weten hoe de update bevalt, en wat je zoal nog aan veranderingen of vernieuwingen tegen komt!

Tip: check ook hoe je kleine bugs op je Galaxy na de Marshmallow update kunt verhelpen. Wil je alles tot in de kleinste puntjes weten? Eerder toonden we je onze Marshmallow handleiding voor de Galaxy S5

Lees de reacties (184)

  • En waar blijft die van de Note 4 .
    Laatste keer samsung .
    Wel verkopen maar slechte updates
    Van de 5.1.1 duurde ook al een eeuwigheid.

    • Wilde dat ik die update nooit ontvangen had.... Wat een ellende met mn telefoon! (Note4) hij gedraagt zich nog erger dan mn Blackeberry dat ooit deed (en geloof me...dat was erg)

      Crashes, spontane reboots, onmogelijk om telefoon aan te nemen, apps die compleet bevriezen, een hele telefoon die compleet bevriest....

      Iemand een goeie tip?

  • Alles werkt als een speer alleen elke keer de melding na het opstarten over je SD-kaart kan niet vinden waar ik dat kan uitschakelen.

  • Al een paar keer een vastloper gehad, van je apps scherm naar je beginscherm, ho maar, opnieuw opstarten.
    Eerste keer Facebook opstarten? Vastloper(toeval?)
    Hopelijk gaat de rest beter, we houden moed.

  • Update op S5 is bezig maar doet lang voordat het weer aangaat blijft lang op samsung staan en dan springt het weer op applicaties installeren. Nog nooit zo lange update gehad.

    • Ik ben er ook aan begonnen Heb de update gestart voor dat ik naar bed ging en ik ben inmiddels alweer wakker en is 7.30 en hij staat nog steeds op Samsung bij het opstartte .. dat kan toch niet

1 2 3 20
Gerelateerde artikelen