Review: Clear View Cover Samsung Galaxy S7 (Edge)

Net een nieuwe Galaxy S7 of Galaxy S7 Edge? Gefeliciteerd, het zijn fijne smartphones. Overweeg je om ‘m te beschermen met Samsung's eigen Clear View Cover, dan is het de moeite om onze ervaringen ermee te checken in de onderstaande review.

De Clear View Cover voor de Galaxy S7 – de EF-ZG930 – en de S7 Edge – de EF-ZG935 – is een eenvoudige beschermhoes van hard plastic, met één bijzondere eigenschap: hij is doorschijnend. Jouw Galaxy S7 (Edge) kan dus zelfs met de klep van de cover gesloten nog informatie weergeven, zoals tijd, datum, batterijindicatie, en gemiste oproepen en berichten.

Dat is natuurlijk precies het hele concept van de Clear View Cover, en eerlijk is eerlijk – net als bij eerdere vergelijkbare covers voor andere Galaxy telefoons – het ziet er mooi uit. De twee hard plastic delen – voor- en achterkant – worden verbonden door een leren 'tussenstuk'. Deze is soepel, zodat je de volumetoetsen van je Galaxy S7 kunt bedienen. Symbolen voor plus en min geven de juiste plek aan.

De andere, ‘open' zijkant laat bij de Galaxy S7 Edge genoeg rand zodat je het edge scherm kunt zien oplichten als je de Edge lighting feature gebruikt (lichtsignaal op je edge scherm al je bijvoorbeeld gebeld wordt), en ook onder- en bovenkant blijven open om het micro-SD slot slash SIM houder, én de koptelefoon en microUSB aansluiting bereikbaar te houden.

De onderste helft van de Clear View Cover is bekleed met een zachter materiaal om je telefoon te beschermen, en de hoeken – die het toestel vastklemmen – zijn wat dikker en steken een beetje uit. Daarmee valt je Galaxy S7 (Edge), ondanks de open zijkanten, altijd op een plastic deel van de cover.

In onze week met de Clear View Cover hebben we niets gemerkt van een eventueel krasgevaar, dat vorig jaar opdook bij vroege versies van dezelfde hoes voor de Galaxy S6. Daar lijkt Samsung haar les geleerd te hebben, al is een gebruiksperiode van een week natuurlijk niet lang genoeg om het helemaal uit te sluiten.

De Clear View Cover is dus stevig, praktisch, beschermd goed, en lijkt niet te krassen. Het voornaamste nadeel van de cover is dat hij net zo'n vlekkenmagneet is als de Galaxy S7 en S7 Edge zelf. En omdat hij niet van één of ander extra sterk glas is – logischerwijs, natuurlijk – krast hij vrij snel. Na een week semi-rustig gebruik zijn de eerste krasjes op het hoesjes aanwezig.

Een ander puntje – geen nadeel, wel iets waar je je bewust van moet zijn – is dat het Always On Display van de Galaxy S7 (Edge) natuurlijk overbodig wordt zodra een cover gebruikt die het scherm bedekt. Wil je deze gebruiken, moet je je Clear View Cover – of om het eender welke andere Flip Cover – open laten. Zoals gezegd: een nadeel kun je het niet noemen, maar als je erg gehecht bent aan juist het Always On scherm van de S7, dan is dit niet het type hoesje waar je naar op zoek bent.

Dus

De Clear View Cover voor de Galaxy S7 en S7 Edge is een mooie, functionele beschermhoes die het futuristische karakter van de toestellen onderstreept. Hij is goed afgewerkt – wat gezien de prijs ook wel mag – en biedt goede bescherming bij normaal huis-, tuin- en keukengebruik. Wel is hij gevoelig voor vingerafdrukken en andere vlekken, en ook krasjes op de cover zelf laten zich slecht vermijden. De zichtbare informatie is basic, maar voldoende, maar het Always On Display gaat blijft gewoon uit onder de klep van de cover.

Kopen

De Clear View Cover voor de Galaxy S7 en S7 Edge heeft een adviesprijs van € 59,99 bij Samsung (S7 HIER, S7 Edge HIER). Qua kleuren heb je de keuze uit zwart, goud en zilver. En vergeet vooral ook niet een blik te werpen op de overige Galaxy S7 hoesjes, of Galaxy S7 Edge hoesjes.

Lees de reacties (23)

  • Ik heb een samsung S7 edge en een clear cover hoesje beide van samsung, maar alles gaat gewoon uit binnen 1 min

  • Bij mij zijn de eerste putjes/krasjes al aanwezig met de clear view cover...

    Heb de cover erop zitten vanaf de release van de s7 edge.

    Hopelijk kunnen ze hier weer wat voor oplossen, ik heb namelijk ook door de cover schade op de homebutton...

  • Goedemorgen..

    ik heb gister in de Samsung chat ook een melding gemaakt dat mijn hoesje rare puntjes/krasjes maakt ! Hun zeggen dit niet te erkennen.. althans niet voor de S7.. hun zeggen dat het hoesje uitvoerig is getest en geen krassen kan maken op je scherm. En dat dit zelf toegebracht moet zijn en dus onder gebruikers schade valt en als je hier vanaf wil, dat je dan maar je scherm voor reparatie moet aanmelden.. natuurlijk op eigen kosten.. ik heb mijn Samsung nu 11 dagen,.. heb nog nooit zo snel zoveel krasjes op me scherm gekregen, ben er altijd super zuinig op.. en dan valt het vies tegen als het ineens opvalt dat er zoveel pitten/krasjes in zitten die er niet af gaan ! Als ik naar me scherm kijk en kijk hoe dit met S6 modellen was zijn dit exact dezelfde krasjes..! en daar betaal je dan een 70 euro voor zo'n hoesje..!

    Hier is het laatste woord nog niet over gesproken.. ik snap niet dat ze zoiets op de markt kunnen houden.
    Als ik dan vraag wat er aan het hoesje is veranderd ten opzichte van het oude S6 hoesje.. dan zeggen ze daar kan ik je geen antwoord op geven John.. je kan nu niets anders doen dan je telefoon voor reparatie aan te bieden

    Ik vind het weer erg jammer dat het allemaal zo moet gaan..
    Ik hoop snel dat hier iets aan word gedaan en dat dit word erkend..!

    • Graag stuur ik hier een foto van.. ook de rand waar het hoesje sluit.. de ''edge'' zit over de hele lengte van boven naar beneden krassen/vegen..

    • Heb jij een foto van je scherm en binnenkant van de cover? Zou je die naar info AT galaxyclub PUNT nl willen mailen? :)

  • Maakt inderdaad krassen ! Na 1 week is het begonnen met 2 vlekjes... wat eigenlijk kleine krasjes zijn.

    Minste vuil dat tussen clearviewcase en s7 edge zit krast !

    Wat nu ? :'(

1 2 3