Onder de loep: het Always On scherm van de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge

Het beeldscherm van de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge staat – als je dat wilt – altijd aan. Of, zoals het in marketingtaal heeft: het is een Always On display. Maar wat kun je ermee?

samsung-galaxy-s7-always-on-feature1 Onder de loep: het Always On scherm van de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge

Het idee van een Always On display, is dat je niet meer keer op keer zelf het scherm van je smartphone aan moet zetten om te zien hoe laat het is, en of je nog oproepen of berichten gemist hebt. Het scherm van de Galaxy S7 en S7 Edge is bij uitstek geschikt voor een dergelijk foefje, omdat de pixels van een dergelijk AMOLED scherm alleen stroom verbruiken als ze aan staan. Zolang het overgrote deel van het scherm zwart blijft, is het stroomverbruik nihil.

En zo wordt op het scherm van de Galaxy S7 en S7 Edge allerlei informatie direct toegankelijk. Zo kun je kiezen om een klok weer te geven, naast gegevens over de batterij en de datum.  En dat op verschillende manieren, afhankelijk van wat je zelf mooi vindt. Maar je kunt er ook voor kiezen je agenda te tonen op het verder gewoon uitgeschakelde scherm.

Hoe het er allemaal op de Galaxy S7 zelf dan uitziet, toont de onderstaande video:

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

  1. Hans Arts zegt

    Ja prachtig dat Always on…. totdat je een transparante Samsung Cover om je telefoon doet, Dan werkt het ineens niet meer. Gezien de prijs van de cover, vind ik het een enorme misser van Samsung. Ff niet aangedacht, sorry klant.

Praat mee