Dit is de Samsung Galaxy J5 (2016), mét metalen frame

Van de aankomende Samsung Galaxy J5 (2016) weten we al een hoop. En nu zien we de eerste officiele afbeeldingen van dit betaalbare mid-range toestel dat deels van metaal is.

samsung-galaxy-j5-2016-render-2 Dit is de Samsung Galaxy J5 (2016), mét metalen frame

Het is alweer even geleden dat wij ontdekten dat Samsung druk bezig is met de voorbereidingen voor de lancering van de opvolger van de betaalbare Galaxy J5, de Galaxy J5 (2016). Inmiddels weten we alle specificaties wel zo’n beetje, én waren de eerste foto’s van het toestel te zien.

Op deze foto’s leek de J5 (2016) een metalen frame te hebben – iets dat vorige bevestigd werd door de handleiding. En via de mannen van WinFuture zien we nu zelfs de eerste, officiële persafbeeldingen. En wat blijkt nu definitief? De Galaxy J5 (2016) is inderdaad een instapmodel telefoon met aluminium frame, AMOLED scherm én een verwijderbare kunststof achterzijde.

samsung-galaxy-j5-2016-render-1 Dit is de Samsung Galaxy J5 (2016), mét metalen frame

Waar de eerste generatie Galaxy J5 nog echt een ‘budget-design’ – stevig, doeltreffend, niet erg mooi – lijkt Samsung vastbesloten zelf de goedkope Galaxy modellen van een steeds beter wordend design te voorzien – al moet de gisteren officieel in Nederland gelanceerde Galaxy J3 (2016) het nog doen met een volledig kunststof body.

De Galaxy J5 (2016) groeit iets, ten opzichte van zijn voorganger, met een 5,2 inch 720p HD AMOLED display. De processor – Qualcomm’s quadcore Snapdragon 410 – lijkt niet te veranderen, maar geheugen (2 GB) en opslag (16 GB) gaan er dit jaar wel op vooruit, zo lijkt het. De kans lijkt groot dat het toestel straks, bij lancering, al op Android 6.0.1 Marshmallow draait.

Een grotere broer, de Galaxy J7 (2016), zit overigens ook in de pijpleiding, al lijkt daarvan de kans kleiner dat deze ook naar Nederland komt. De Galaxy J5 (2016) verwachten we wél hier in Europa, en mogelijk ook in Nederland, al zal Samsung het toestel vermoedelijk eerst in landen als China introduceren.

Beste Galaxy J5 (2016) aanbiedingen per provider

Praat mee