Samsung Galaxy J3 (2016) maakt zijn officiële debuut in Nederland

De Galaxy J3 (2016) maakt zijn officiële debuut in Nederland, en wel op Samsung’s eigen website. De release van het toestel lijkt daarmee erg dichtbij.

samsung-galaxy-j3-2016-1 Samsung Galaxy J3 (2016) maakt zijn officiële debuut in Nederland

De Galaxy J3 (2016) werd al enige tijd geleden voor het eerst in China gelanceerd, maar een Europese release liet nog op zich wachten. Tot nu toe althans, want het toestel staat op het punt van uitkomen in Nederland – zie dus Samsung’s eigen website HIER, maar ook in een flink aantal andere Europese landen hebben we ‘m inmiddels gespot.

In Duitsland dook de Galaxy J3 op, en ook in Spanje en Italië is het toestel inmiddels op Samsung’s eigen website te vinden, respectievelijk HIER en HIER. Al met al genoeg indicaties om er vanuit te gaan dat de Galaxy J3 (2016) in een groot deel van Europa op korte termijn in de winkels zal gaan belanden.

De Galaxy J3 (2016) zelf is een 5 inch AMOLED smartphone met een 720p HD schermresolutie, een 1,5 GHz quad core processor, 1,5 GB RAM en 8 GB opslag die door een microSD kaart vergroot kan worden. Foto’s maak je  met de acht megapixel camera aan de achterkant, of met de vijf megapixel selfie camera aan de voorzijde. In tegenstelling tot zijn ietwat vergelijkbare broer, de Galaxy J5, heeft de Galaxy J3 (2016) géén flitser aan de voorzijde.

samsung-galaxy-j3-2016-2 Samsung Galaxy J3 (2016) maakt zijn officiële debuut in Nederland

Wel is het toestel voorzien van een opvallende tweekleurig design, dat er – mede dankzij het vernieuwde frame – frisser uitziet dan de vorige Galaxy J modellen. De Galaxy J3 (2016) meet 142 x 71 mm, en is 7,9 mm dun. Hij weegt 138 gram.

De Galaxy J3 (2016) is vermoedelijk binnen enige dagen, hooguit een week of twee, verkrijgbaar. Bestellen kan nu al, bijvoorbeeld bij Belsimpel HIER, en vermoedelijk spoedig ook bij Samsung zelf, HIER. Het toestel kost € 189,-.

Overigens verwachten we op korte termijn ook meer informatie over de vernieuwde Galaxy J5 (2016), en mogelijk ook de Galaxy J7 (2016).

Beste Galaxy J3 (2016) deals per provider

Praat mee