Handleidingen bevestigen: nieuwe Galaxy J5 (2016) en J7 (2016) hebben metalen frame

Dat de populaire Galaxy J5 een opvolger krijgt in de vorm van de iets grotere Galaxy J5 (2016) wisten we langer dan vandaag. Dat met dit nieuwe toestel – en zijn grotere broer, de Galaxy J7 (2016) – brengt Samsung het metalen frame naar haar goedkopere toestellen. Dit wordt bevestigt door opgedoken handleidingen.

samsung-galaxy-j5-2016-metalen-frame-1024x351 Handleidingen bevestigen: nieuwe Galaxy J5 (2016) en J7 (2016) hebben metalen frame

Het vermoeden dat Samsung de nieuwe generatie van haar low-end aanbod een meer premium uiterlijk wil geven rees een tijdje geleden al, toen beide nieuwe toestellen – de Galaxy J5 (2016) en J7 (2016) – op foto’s te zien waren. Precies wát er zoal van metaal was, was niet helemaal helder, maar het frame leek voorzien van uitsparingen, nodig om het signaal van de antenne niet te verstoren.

In China duiken nu – vóór de officiele onthulling – de handleidingen op van beide nieuwe Galaxy J modellen. Hierin is duidelijk te zien dat de achterklep – verwijderbaar, en de accu dus verwisselbaar – gewoon van plastic is, maar dat het frame inderaad van metaal is.

Nadat Samsung de 2016 generatie van haar mid-range A serie al flink aandikte met een premium design en high-end features – zie de Galaxy A3 (2016) en Galaxy A5 (2016) – wordt nu ook de J serie  ‘geupgrade’. Naar een vingerscanner zul je dit jaar nog vergeefs zoeken, maar tenminste wordt het design naar een niveau vergelijkbaar met de Galaxy Alpha of Galaxy Note 4 getild (metalen frame, kunststof achterkant).

Wanneer Samsung beide toestellen zal onthullen is niet bekend, al duidt het opduiken van de handleiding erop dat het niet al te lang meer zal gaan duren. Of de nieuwe modellen ook naar Nederland komen is evenmin duidelijk. De 5 inch Galaxy J5 doet het in zijn huidige vorm goed hier, en krijgt binnenkort gezelschap van de vergelijkbare (want ook 5 inch) Galaxy J3. Mogelijk dat deze laatste de huidige J3 gaat vervangen, waardoor er ook plaats ontstaat voor de grotere 5,2 inch Galaxy J5 (2016). Echter, zeker weten doen we dit alles pas als Samsung daadwerkelijk iets aankondigt, of concrete stappen zet.

De Galaxy J7 kwam nooit naar Europa, en voor het gemak gaan we er dus maar vanuit dat de J7 (2016) dit dus ook niet zal gaan doen.

(via)

Beste Galaxy J7 (2016) aanbiedingen per provider

Reacties

 1. A.E.Notebaart zegt

  L.S.

  Waar kan ik de Nederlandse handleiding voor de Samsung Galaxy J5 2016 SM-J510FZDNPHN vinden?
  Ik ben iemand op leeftijd die voor het eerst (ze bestaan nog, die mensen) met een smartphone wil gaan werken,
  Ik dank u bij voorbaat voor de moeite en hoop spoedig iets van u te horen.
  Met vriendelijke groet,
  Mw A.E.Notebaart

Praat mee