Samsung Galaxy S6 met beta-Marshmallow krijgt Android 6.0.1 update

Binnen het beta-testprogramma van Android Marshmallow op de Samsung Galaxy S6 wordt op dit moment een update naar Android 6.0.1 uitgerold.

sammsung-galaxy-s6-marshmallow-6-0-1-update-info Samsung Galaxy S6 met beta-Marshmallow krijgt Android 6.0.1 update

Wie bang was dat Samsung de Galaxy S6 straks eerst naar Android 6.0 Marshmallow zal updaten, en pas veel later naar versie 6.0.1 kan gerust zijn. Binnen het beta-programma dat Samsung momenteel in Zuid-Korea en Engeland heeft lopen, wordt vandaag een bijna 324 MB grote update uitgerold met Android 6.0.1 aan boord.

De update brengt uiteraard de nodige verbeteringen achter de schermen met zich mee. Tenslotte is de huidige Marshmallow firmware voor de Galaxy S6 slechts een beta versie, die nog niet officieel voor het grote publiek toegankelijk is.

Daarnaast zien we aantal nieuwe sneltoetsen, onder meer voor de Privé stand, die kennelijk tot nu toe ontbrak. Het toestel beschikt nu standaard over meer emoji’s, en de Galaxy S6 trilt als een vingerafdruk niet herkend wordt.

Daarnaast valt te zien dat het firmwareupdate proces onder Android Marshmallow een extra optie heeft gekregen. Je kunt een gedownloade update ’s nachts laten installeren, zodat je bezigheden er nu niet voor onderbroken hoeven te worden.

Ook voor de Galaxy S6 Edge in het beta programma is de Android 6.0.1 update beschikbaar, met dezelfde nieuwe features, én meer snufjes voor het edge scherm – zie hiervoor o.a. de foto’s bij de collega’s van Sammobile.

Verdere eerste indrukken van Android 6.0.1 op de S6 zijn gewoon goed. Alles draait erg soepel, en hoewel we eigenlijk nog geen grote bugs in de eerste Marshmallow firmware waren tegengekomen, zal deze ongetwijfeld nog probleemlozer zijn werk doen.

Met deze beta-update naar Android 6.0.1 is de Galaxy S6 weer een stapje dichterbij de uiteindelijke, echt update naar Marshmallow. Toch blijft het nog even wachten tot het zover is. Het beta programma is voorlopig nog niet afgelopen, en tot die tijd hoef je geen breed beschikbare update voor de S6 en S6 Edge te verwachten.

(Dank aan o.a. Thomas voor de melding!)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

  1. A.G.Kuster zegt

    Ik heb een Samsung Galaxy S6 Edge Plus.
    Daar ik gelezen heb over het nieuwe systeem software Marshmallows 6 wanneer komt het uit volgens zeggen zou afgelopen December voor de S6 Edge Plus uitkomen en voor de S6 Edge en S6 in Januari maar tot nog toe zie ik nog niks.

Praat mee