Lijst duikt op, bevestigt Android Marshmallow update voor 12 Galaxys

Een – voor de verandering uit redelijk geloofwaardige bron – opgedoken lijst laat zien welke Samsung Galaxy apparaten wanneer een update naar Android 6.0 Marshmallow krijgen, inclusief een ruwe inschatting wanneer.

samsung-galaxy-s6-note-4-s5-plus-neo-android-6-marshmallow-updates-waneer Lijst duikt op, bevestigt Android Marshmallow update voor 12 Galaxys

Uit Vietnam komt een lijst met 12 Galaxy telefoons en tablets waarvan bevestigd is dat ze een update naar Android 6.0 Marshmallwo gaan krijgen. Tevens zien we vermeld in welk kwartaal de start van iedere update verwacht wordt.

In feite is het lijstje als volgt samen te vatten: in het eerste kwartaal van 2016 wordt Marshmallow verwacht voor de…

In het tweede kwartaal volgen dan de…

Let op: zoals altijd bij dit soort lijstjes is het ook dit keer goed om in gedachten te houden dat we een ruwe planning zien, én dat het géén complete lijst is. Zo ontbreekt op deze lijst de complete Galaxy A serie (incl. de 2016 modellen), evenals de J serie. Dit zijn toch telefoons waarvoor we de Android 6.0 update ook verwachten. Maar, zoals ook op het document zelf te lezen is: er zullen nog modellen worden toegevoegd, en ook data kunnen – en zullen, vermoedelijk – veranderen.

Daarnaast is het ook nodig te vermelden dat de genoemde data duiden op de start van een update uitrol. Dit betekent dus niet dat een update dan ook direct op Nederlandse toestellen beschikbaar zal zijn – het kan ook zijn dat toestellen hier pas enige weken, of soms (helaas, natuurlijk) maanden later volgen.

Dat gezegd hebbende, is het altijd aardig tenminste een ruwe indicatie te hebben van wanneer je de Marshmallow update ongeveer op jouw Galaxy kunt verwachten.

(via)

Beste Galaxy Alpha deals per provider

Reacties

 1. paqbro zegt

  Note 4 update 1e kwartaal is niet gehaald, nu 29 05 2016 nog steeds niet te updaten.
  Update naar 6 komt als android 7 uit is ?

 2. wim hoebert zegt

  gisteren de update android 6.0.1 gehad. sindsdien werkt bluetooth niet meer.. mijn Galaxy S5 Duos wordt niet herkend en andere bluetooth apparaten zien de Duos niet.
  wie weet hoe ik dat oplos?

 3. MichelT zegt

  Misschien kun je beginnen met eerst eens een keer de telefoon te herstellen naar fabrieksinstellingen, wellicht lost dit de problemen al op.

Praat mee