‘Samsung werkt aan Galaxy A9’

Het is alweer even geleden dat wij berichtten dat Samsung de naam Galaxy A9 had laten vastleggen. En nu komt het eerste bericht dat de Zuid-Koreanen daadwerkelijk aan dit toestel werken.

samsung-galaxy-a9 'Samsung werkt aan Galaxy A9'

De Galaxy A8: 5,9 mm dun, en met uiterst smalle bezels

In Nederland bracht Samsung tot nu drie modellen in de A serie op de markt: de 4,5 inch Galaxy A3, de 5 inch Galaxy A5 en de 5,5 inch Galaxy A7. De 5,7 inch Galaxy A8 wordt sinds kort alleen verkocht in een beperkt aantal landen buiten Europa. En nu blijkt dus dat Samsung achter de schermen ook bezig is met een Galaxy A9.

Details van het toestel zijn nog niet bekend, al lijkt het niet geheel onlogisch dat de Galaxy A9 een schermdiagonaal heeft tussen de pakweg 5,7 en 6 inch (groter dan de A8). Of Samsung volgt een andere logica, en brengt de A9 als 5,7 inch telefoon op de markt waar ook de A3, A5 en A7 modellen verkrijgbaar zijn – lees: in Europa.

Hoe het ook zij: het zal nog wel even duren voor de Galaxy A9 daadwerkelijk ten tonele verschijnt. Maar de kans is groot dat de ‘premium midrange’ A serie op termijn een heuse grote broer gaat krijgen.

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee