Android 5.1 Lollipop update Samsung Galaxy S5 Mini van start (in de VS)

Vandaag start in de VS de uitrol van de langverwachte Android Lollipop update voor de Samsung Galaxy S5 MiniUpdate 14 januari: inmiddels is de uitrol van de Lollipop update voor de Nederlandse Galaxy S5 Mini ook gestart.

samsung-galaxy-s5-mini Android 5.1 Lollipop update Samsung Galaxy S5 Mini van start (in de VS)

Heel wat Galaxy telefoons hebben inmiddels de update naar Android Lollipop achter de kiezen. De Galaxy S5 Mini echter nog niet. Maar vanaf vandaag komt daar verandering in. In de VS is namelijk de update van start gegaan, die het toestel direct naar Android versie 5.1.1 brengt.

Met Android 5.1.1 komen de bekende Lollipop veranderingen naar de Galaxy S5 Mini, zoals de bijgeschaafde interface, het vernieuwde notificatiesysteem én allerhande optimalisaties en een fix voor het Stagefright lek.

De update is vanaf vandaag beschikbaar voor een aantal Amerikaanse gebruik(st)ers. Hier in Europa en Nederland moeten we nog even geduld hebben, maar dat valt makkelijker in de wetenschap dat de update tenminste nu echt onderweg is.

(via)

Beste Galaxy S5 Mini deals per provider

Reacties

 1. buizerd zegt

  Mijn enthousiasme is erg gering gelet op de vele problemen met lolliflop op veel apparaten.
  Zelfs de google nexus toestellen werken niet met lolliflop 5.1.1
  Veel gebruikers zijn met moeite terug naar 4.4

  • Rick zegt

   zoals met elke update, wacht ik enkele weken, eerste eens afwachten hoe het anderen bevalt, forum (hier) in de gaten houden en als het snot zit pas installeren.

 2. Kariena zegt

  Wanneer krijgen we het ik kan niet meer wachten tot ik de update krijg want ik vind kitkat 4.4 irritant ik wil gewoon dat mijn notificatie op de front scherm komt zonder een popup net zo als Iphone ik hou zelf niet van Iphone maar vind de notificatie er wel goed van verder heb ik niet echt iets aan Iphone

    • Nick zegt

     Mijn vermoeden is dat hij niet meer komt. de S5 mini in de VS heeft namelijk een Snapdragon chipset. en de Europese modellen allemaal een Quadcore Exynos 3470. hier zijn veel problemen mee. Het feit dat nergens goed en duidelijk een antwoord word gegeven of hij nog komt moet je er vanuit gaan dat hij niet meer komt. Het toestel is van Juli/Augustus dus veel support zal Samsung niet meer willen geven op deze toestellen

 3. Kariena zegt

  Ik ga er van uit dat wij het niet meer gaan ontvangen s5 mini lollipop wel op de andere versies hier van zo als de plus en die andere dat in vs uit is die van ons krijg het dus niet we wachten al maanden als het zo zou zijn was het allang al uit dus de geruchten kloppen wel maar niet die van de G800F die krijgt geen Update

 4. Otto zegt

  Ik heb destijds een Samsung S5 mini gekocht, maar nog steeds geen updates ontvangen om het stagefright lek te dichten. Ook de Lollipop update laat eeuwen op zich wachten. Werkelijk schandelijk dat het zo lang duurt voordat deze updates eindelijk eens binnenkomen. Men laat heel veel mensen willens en wetens met een ondeugdelijke en onveilige telefoon lopen. Voor mij dus nooit een Samsung meer met het Android systeem. Ik stap definitief over naar Apple, Wel wat duurder maar voor wat betreft updates sneller en wat mij betreft veiliger.

 5. Lauren zegt

  tik tak tik tak… is er al meer duidelijkheid?
  en als de “probleem-update” dan komt, gaan we dan ook een jaar moeten wachten tot de bugs opgelost geraken?

  • Nick zegt

   Dat is iets wat zeker is bij Samsung updates! Mooie snufjes aan boord van hun toestellen. maar een ramp met software. Touchwiz launcher bijv is na al die jaren een brok van ellende.

 6. martijn zegt

  het is ondertussen al december en nog steeds geen lollipop update .
  het duurt wel erg lang .
  mijn eerst volgende smartphone word zeker geen android toestel meer.
  zit te denken aan een Nokia lumia

  • Rick zegt

   mocht 5.1.1. uiteindelijk daadwerkelijk niet uitkomen hier in NL voor de S5 mini dan zal voor mij dit ook mijn laatste android telefoon zijn en windows/nokia een kans geven.

 7. Madushi zegt

  Ben ook reuze benieuwd. Wacht inmiddels ook al maanden op de update naar Lollipop voor mijn S5 mini. Ben echter bang dat we het wel kunnen schudden……

Praat mee