De Android 5.0 Lollipop update en Samsung’s Galaxy: stand van zaken (22 april)

Het moge duidelijk zijn: voor menig Galaxy toestel is de update naar Android 5.0 Lollipop inmiddels onderweg – sterker nog: voor de meeste recente toestellen is hij inmiddels beschikbaar. Hieronder vind je een actueel overzicht van de stand van zaken omtrend de update.

samsung-galaxy-android-5-0-lollipop-update-traag-crashende-apps-foutmeldingen De Android 5.0 Lollipop update en Samsung's Galaxy: stand van zaken (22 april)

Toestellen die de update naar Lollipop zeker krijgen, inclusief updatestatus (22 april):

Meer informatie

Als je meer informatie over de update zelf – bijvoorbeeld op de Galaxy S5 – zoekt, check dan deze artikelen:

Galaxy deal tips

Reacties

 1. John Blijlevens zegt

  Goedemorgen,

  Ik wil even doorgeven dat ik de upgrade naar lollippop android 5.0 al gedaan heb op 19-03!.
  Dit via software update.
  Mijn toestel is een Samsung Note 3 SM – N9005.
  Baseband versie N9005XXUGBOA1

  Met vriendelijke groeten,
  JB

 2. benny bastiaenssen zegt

  Ja dat alle maal oke maar s4mini gt19195 die andere website androidplanet zegt niet en android world zegt mei/juni dus wat is het nu

 3. Jan van der Vlist zegt

  Zou het toch fijn vinden als mijn K Zoom deze update toch zou krijgen.
  Het mag allemaal wel wat “vloeiender” in dit toestel en hopelijk lukt dat met Lollipop.

  • Sis zegt

   Helemaal mee eens.
   En het is nog niet eens zo’n oud type, alleen om die reden al vind ik dat het toestel eigenlijk gewoon geüpdate moet worden.

   • MikeT zegt

    Nu het er dus op lijkt dat de K-Zoom geen update naar Lollipop krijgt was dit de laatste Samsung smartphone voor mij. Het is toestel is krap een jaar oud! Het is gewoon schandalig, om het nog maar even netjes uit te drukken. Wat een kl*te bedrijf.

 4. Henk zegt

  Mijn S5 Mini heeft nog steeds geen update gehad. Terwijl ik op sommige plekken lees dat er in mei al gestart is met de update en ergens anders dat het allemaal nog moet komen. #duurtlang. Maar goed blijf in tussentijd elke dag maar checken.

 5. Gertjan zegt

  Zo juist (31-07-2015) is mijn tab 4 10.1 succesvol geupdate naar 5.02. Alles werkt zoals het hoort alleen is het toetsenbord beduidend kleiner geworden. Kan ik dat weer groter maken?

   • Alain zegt

    Hoi Agaath,
    Ik heb dezelfde tablet en na een update ook een keer problemen gehad met mijn wifi. Ik heb wel nog steeds android 4 i.p.v een 5 versie. Wat voor mij de oplossing was: ga naar je Wifi instellingen -> die drie bolletjes rechts bovenin -> advanced -> en dan zet je de optie “passpoint” uit. Hierna werkte wifi in mijn geval weer normaal.

 6. Yvonne zegt

  Vandaag op mijn S5 mini een systeem update gehad maar nog steeds geen lollipop. volgens de berichten zou het in het tweede kwartaal zijn terwijl het derde kwartaal al is begonnen.?

 7. brian van hautum zegt

  Waar blijft updat samsung galaxy core 2 van android 4.2.2. Naar 5.0 dat duurd schandalig lang ect iets voor nederlandse providers als ze je eenmaal hebben dien ze niks meer alleen maar geld binnen schrapen :(:( echt waardeloos dit

 8. Henk zegt

  Inmiddels zag ik wel deze mailwisseling op Twitter. Maar blijkbaar is er iets te zeggen odmat ze zo specifiek vragen naar het model en het land? Er is wel een hele bulk nieuwe firmware dus er is hoop.

 9. Kees zegt

  Ik heb zelf een Galaxy Tab Pro 10.1 die nog steeds op android 4.4.2 draait, Samsung kan niet vertellen of er voor dit toestel nog een update komt. dat is toch om te janken, koop je begin 2014 hun toenmalige vlaggenschip en een jaar later ben je al uitgefaseerd. Voor mij nooit meer een Samsung, had ik mijn Ipad Air maar gehouden, die had nu dus zeker op IOS 9 gedraaid. En Samsung zich maar afvragen waarom het elk kwartaal slechter gaat met de omzet en juist bij Apple explodeert. Service geven aan klanten, dat ontbreekt er bij Samsung
  Voor mij dus absoluut geen Tab S2 maar gewoon weer een Ipad, geen Touchwiz, geen bloatware , gewoon vlot en snel.

  • pdejong1949 zegt

   Heb ook de 10.1 “pro”. Nog steeds niks vaneen update te bespeuren. Ik vermoed dat Samsung het niet alleen niet wil, maar ook niet kan. Het is op het gebied van software ondersteuning voor hun producten zo ongeveer het meest miserabele bedrijf wat er is. Denk maar eens aan de jarenlange ellende die UPC/Ziggo gebruikers hebben met hun Horizon box. Ik heb nu 2 week zo’n ding in gebruik en heb hem al vier keer compleet van de netspanning af moeten halen om het ding weer tot leven te wekken. Is heb direct de nieuwste firmware er op gezet maar dat is dus ook prut.
   Samsung verkoopt mooie spullen, maar in de praktijk heb je er binnen de kortste keren ellende mee.
   Ik gooi mijn tablet binnenkort in de recycling bak voor elektronica en koop nooit meer iets van Samsung. Die Samsung Horizon doos krijgt Ziggo ook van me terug.

 10. P.de.Jong zegt

  Update politiek van Samsung is dus heel belabberd. Ook vorig jaar het vlaggenschip galaxy pro 10.1 gekocht en op dit moment dus al weer een verouderde tablet. Android versie 6 rolt al uit en ik moet me maar tevreden stellen met 4.2.2.
  Samsung wil kennelijk dat ik elk jaar hun nieuwste apparaat aanschaf. Dat werkt misschien bij sommige nerds maar ik laat die prachtige tablets en telefoons in het vervolg toch maar fijn op de plank liggen. Gelukkig zijn er concurrenten genoeg die hun klanten wel serieus nemen.

  • Marc zegt

   Galaxy Tab pro 10.1 krijgt definitief geen lollipop. Na ruim een jaar hoopvol te hebben afgewacht.
   Een zogenaamd Top tablet krijgt geen enkele grote update!
   Moest toevallig nu een nieuwe telefoon. Was vanplan om de S6 edge te kopen, toch maar de LG G4 gekocht. En ik zit nu op de LG G4 6.0.
   Zo kan het ook Samsung!
   Volgende tablet wordt een iPad

   • erikm zegt

    Snap er ook niks meer van. Het is een probleem van heel het Android systeem, elk merk update niet of Veel te laat. Ik heb het er ook mee gehad , als beveiliging echt een issue wordt op telefoon of tablet betekent dit het einde van Android. Ik ben helemaal niet voor Apple maar ga der toch steeds meer aan denken. Ze hebben de zaakjes toch allemaal net wat beter in orde

 11. Jan Quanjer zegt

  Ik heb vanavond op mijn Galaxy Alpha de uodate naar Lollipop 5.0.2 ontvangen, geïnstalleerd en zo ver ik kan zien werkt alles prima.

  • Michel zegt

   Dank voor het melden! Kan het zijn dat jouw toestel oorspronkelijk niet Nederlands is? Als je in de telefoon app *#1234# invoert, wat staat er dan achter CSC?

   • JanQ zegt

    Ik zag net pas jouw vraag maar weet niet precies wat je met ‘Telefoon app’ bedoelt. Ik heb mijn Alpha begin juli ’15 bij Coolblue gekocht en heb HollandsNieuwe (Vodafone netwerk) als provider.

    • Michel zegt

     De telefoon app is de ‘dialer’, oftewel de app waarin je telefoongesprekken voert 🙂 Maar inmiddels is alles al duidelijk, dank voor je melding destijds!

 12. Henk Jan zegt

  Voor mij geen Samsung meer. Updates komen vaak helemaal niet. De Tab 3 kocht ik nieuw, maar kreeg geemgeen update naar 5.0. Erg balen! De Tab 10.1 heeft Android Lollipop inmiddelsvwel. 😉

 13. Noël Sazias zegt

  Heb zakeljik een note 4 en daar Lollipop op geïnstalleerd, ik vond dat alles een stuk trager werd, en dat het ram geheugen dramatisch snel vol zat. Nu heb ik privé nog een Note 3, met android versie 4.4.2

  Is het verstandig om met een Note 3 naar Lollipop over te schakelen, of gewoon lekker op 4.4.2 laten draaien.
  Wat is nou werkelijk het voordeel om naar Lollipop over te stappen?

  • andre zegt

   ik heb een note 3
   mijn vrouw een note 4
   en mijn dochgter heeft sinds kort ook een note 4.
   Sinds de laatste update, draait mijn note 3 heel stabiel.
   mijn vrouw en dochter hebben allebei android 5.11 en kennen geen problemen.

   mvg

  • Michel zegt

   Als we het wisten zouden we het vermelden 🙂 Maar we weten het ook niet… Overigens dank voor het melden van de Lollipop update voor de Core Prime!

 14. kariena zegt

  heeft iemand nog meer informatie over samsung s5 mini ik had een gerucht gelezen dat het in Rusland al uit is ik ben benieuwd wanneer het in Nederlander komt als iemand meer informatie weet dan zou u mij aub op de hoogte willen houden op deze website alvast bedankt

 15. Jacob zegt

  Ik heb een Samsung Galaxy Core Prime gekregen van mijn zoon uit Engeland.
  Klopt het dat ik voor mijn toestel nog niet de update beschikbaar is?

 16. Freddy zegt

  Slecht hoor, heb nu al 5 maand een Grand Prime en zit nog steeds te wachten op de update..
  Voor deze “geweldige” telefoon had ik een Motorola Moto G 2nd gen.. en die had de update al lang.
  Vind het echt slecht van Samsung.. Volgende keer maar een iPhone nemen dus 😀

 17. Hans zegt

  Ik vind het belachelijk dat ik met een dure tablet als de note 10.1 2014 nog steeds geen 5 heb. Ik heb alles in huis van Samsung maar hier laten ze echt een steek vallen

 18. moon zegt

  Sinds de update naar 5.0.2. Op mijn Samsung galaxy s5 heb ik steeds problemen! Toestel loopt vast en valt soms helemaal uit! Graag oplossen!!

  • Luuk zegt

   Gaat krijgen. Ik heb toch hele andere verhalen gelezen, beginnende met het Engelse bericht dat de tab 8.4 pro geen update gaat krijgen. Daarna kwam het bericht van Samsung benelux dat idd de tab pro 8.4 en de tab pro 10.1 geen lollipop gingen krijgen. Terwijl er op jullie website al maanden “pending” stond…

   Hoe zeker zijn jullie dat de tab pro 10.1 toch lollipop gaat krijgen?

Praat mee