Android Lollipop update Samsung Galaxy S5 Mini van start in Nederland (update22-4: unbranded!)

De hoop is in feite al wel zo’n beetje opgegeven, maar plots verschijnt vandaag dan toch de update naar Android 5.1.1 Lollipop voor de Samsung Galaxy S5 Mini. In Nederland. Vodafone’s branded toestelversie komt als eerste aan de beurt. Update 30 maart: inmiddels krijgt nu dan ook T-Mobile’s Galaxy S5 Mini de update naar Android 5.1.1. Update 22 april: hoewel velen er inmiddels een hard hoofd in hadden, is de Lollipop update nu dan ook beschikbaar voor de Nederlandse unbranded S5 Mini.

samsung-galaxy-s5-mini Android Lollipop update Samsung Galaxy S5 Mini van start in Nederland (update22-4: unbranded!)

Tot nu toe was de Android Lollipop update alleen verschenen op de Amerikaanse Galaxy S5 Mini, maar vandaag rolt Samsung ‘m dan toch uit in een flinke stapel Europese landen. Ook in Nederland kunnen nu de eerste gebruik(st)ers hun toestel updaten – mits ze deze direct bij Vodafone kochten.

De update brengt firmwareversie XXU1BOL4 (T-Mobile: XXU1BPB2, unbranded: XXU1BPC4) naar de Galaxy S5 Mini, inclusief de laatste veiligheidspatches én Android versie 5.1.1. Dat betekent dus dat de update ook het Material design met zich mee brengt, én het nieuwe notificatiesysteem – onder andere.

Om de update te kunnen downloaden en installeren moet je ervoor zorgen dat je voldoende vrije ruimte beschikbaar hebt op jouw S5 Mini – rond de 3 GB is als het goed is ruim voldoende.

Met dit alles is de Lollipop update voor de Galaxy S5 Mini nu (22 april 2016) eindelijk, helemaal uitgerold – geheel in lijn met het motto ‘beter laat dan nooit’.

Heb jij de update al op jouw toestel geïnstalleerd? Laat hieronder weten hoe het bevalt! Bovenaan onze Lollipop update pagina vind je een aantal artikelen met tips en trucs die handig kunnen zijn na het uitvoeren van een dergelijke grote update.

(Dank aan iedereen die het  meldde!)

Beste Galaxy S5 Mini deals per provider

Reacties

 1. Rick zegt

  oh gelukkig , ik was al bang om met mijn praktische nieuwe S5 mini (T-Mobile) naast de pot te pissen.
  nou maar rustig afwachten, maar ben al een stuk rustiger!

 2. HankoPanko zegt

  Michel,

  Kun jij de volgende link thuisbrengen, is die betrouwbaar?

  galaxyrom com/2016/01/g800fxxu1bol4-update-samsung-galaxy-s5-mini-sm-g800f-to-android-5-1-1.html

 3. HankoPanko zegt

  Mijn toestel is idd unbranded. Kittekat draait prima, maar als de unbranded versie beschikbaar komt en ik positieve bevindingen lees over de nieuwe lollipop voor de S5 mini, dan ga ik overstag.

  Dus dames & heren, posten die bevindingen!

 4. HankoPanko zegt

  Mijn S5 mini is zojuist voorzien van 5.1.1. en laat in de lijst van 20 camera-opties geen gezichtsherkenning meer zien. Hoe zit dat bij jullie?

 5. HankoPanko zegt

  Met unbranded bedoel ik dat die update los staat van elke provider. Er zaten wel vier lokale (Duitse) apps in maar die heb ik overboord gegooid. Verder is nergens aan te merken dat het hier gaat om een update voor de Duitse markt, denk ik…

 6. Ronald zegt

  Ik heb ook de S5 mini bij Tmobile en nog steeds niets gehad!!!

  Volgende word geen mini versie die vallen waarschijnlijk altijd buiten de boot.

 7. HankoPanko zegt

  Wie niet langer wil wachten, die kijkt naar mijn bericht van 19 januari.
  Ik heb Lollipop 5.1.1. probleemloos geïnstalleerd, draait al 3 weken prima!

 8. HankoPanko zegt

  Kariena, in mijn link van 29/1 staat een link naar een unbranded rom, die ik probleemloos geïnstalleerd heb en al meer dan 4 weken prima draait!

 9. Jovan zegt

  Ik wouw dat samsung ook android lollipop zou uitbrengen voor de samsung galaxy s3 neo GT-I9301!!
  Hij heeft hetzelfde geheugen als de s5 mini en die krijgt hem wel en de s3 neo niet! Hij kwam uit met android 4.4.2 kitkat en hij draaid er nu nog op! Echt een slecht update beleid!

 10. leonie zegt

  Gisteren update gehad en gedownload + installatie ben nu al mijn contacten kwijt staat elke keer contacten bijwerken is nu ook al 10min bezig en nog steeds geen contacten…
  Wat moet ik doen?

 11. Piet zegt

  Hier ook nog steeds geen update voor de S5 mini.
  De update was al aan het uitrollen maar schijnt teruggetrokken te zijn door Samsung

 12. Hanko zegt

  Sinds januari draaide mijn S5 mini een Duitse unbranded versie 5.1.1.. Op 9 april kreeg ik een automatisch updateverzoek voor de officiële versie. Probleemloos geïnstalleerd. Ik zie geen verschil met wat ik al had. Ik neem wel aan dat anderen deze upgrade nu ook gaan krijgen?

 13. marina zegt

  Eindelijk de update ontvangen van lollipop ! ik heb de S5 mini unbranded van telfort. .Ik heb hem geïnstalleerd en alles doet het perfect!

 14. kevin zegt

  5.1.1 bevalt me prima alleen kan ik op de een of andere manier geen thema sellecteren. Ik had namelijk bij de vorige android versie een zwart/donker thema maar nu zit ik vast met een wit/groen thema. Ben ik de enige of zie ik wat over het hoofd? :/

 15. Ebru zegt

  Ik heb vandaag de update gehad, maar sindsdien zijn alle afspraken van 1 bepaalde google account niet meer zichtbaar in de s planner (terwijl t bij de account instellingen wel aangevinkt staat).
  En in het vergrendelscherm is nu linksboven alleen t-mobile te zien en zie ik daar geen melsingen van watsapp berichten of mailtjes. Ook die staan aangevinkt bij meldingen…

  Beide dus super irritant! Heeft iemand anders dit ook?

  • mr zegt

   Zelfde probleem wbt die meldingen in het vergrendelscherm. Komt bij dat mijn led melding bij whatsappberichten niet meer werkt, terwijl dit wel onder instellingen toestel en bij whatsapp instellingen aan is gevinkt. Iemand een oplossing?!

 16. Kariena zegt

  He He eindelijk de update van s5 mini na lang wachten had het nooit verwacht maar denk dat dit ook de laste update zal zijn

 17. Rob zegt

  Werkt voor geen meter. Installeren duurt een half uur en daarna hapert het apparaat om de haverklap. Kan ik nog terug naar de oude versie en zo ja hoe?.

 18. Guus zegt

  Over Samsung s5 mini android update 5.1.1 (Nederland unbranded)
  Ik ben heel blij dat ik nu eindelijk de update naar Android 5.x.x heb gekregen. Ik werd er hopeloos van. Zo lang wachten, echt bizar lang. Daar ben ik nog boos over. Is Samsung wel te vertrouwen qua snelheid van beschikbaar stellen van updates? Dat vertrouwen ben ik kwijt, ook na deze update. Dat vertrouwen kunnen ze terugverdienen, maar daar moeten ze wel wat voor doen. Anders durf ik als volgende telefoon geen Samsung te kopen.

  Maar dat is zorg voor later. Nu ben ik superblij dat ik de update heb gekregen.

 19. Raul zegt

  Weet iemand hoe het kan dat ik nog geen update kan doen? Ik heb er nog geen melding van gekregen en bij toestel-info staat dat de laatste updates al geüpdatet zijn… iemand een manier hoe ik de update er wel op krijg?

 20. Mathijs zegt

  Ik heb op 23 april me update ontvangen. Bijna Alles bevalt me goed. Me zaklamp doet het helaas niet meer en automatisch me camera flitser ook niet, voor de update deden ze het nog. Erg jammer. Verder was het even wennen aan het meldingsvenster en thema kleur wit bij instellingen, was hiervoor zwart.

  Gr. Mathijs

 21. Frank zegt

  Ik heb zojuist op mijn unbranded toestel de update ontvangen! Tot zo ver nog niet echt problemen ontdekt, behalve dat ik de whatsapp trilfunctie niet uit kan zetten.

 22. linda zegt

  Verschrikkelijke update… Het is heel irritant dat steeds die meldingen zo groot in beeld zijn.
  De enige manier om hier van af te komen is door de meldingen uit te zetten wat nou ook weer
  de bedoeling is. Ik heb de update sinds een paar dagen maar nee ik vind m niet zo leuk.

 23. Nicolin zegt

  Ik irriteer mee om aan de meldingen op het vergrendelscherm. Iemand een trucje om gewoon alleen het WA-icoontje weer bovenin het scherm te krijgen? Of moet ik maar gewoon wennen?

 24. Nicolin zegt

  Ik irriteer me ook aan de meldingen op het vergrendelscherm. Iemand een trucje om gewoon alleen het WA-icoontje weer bovenin het scherm te krijgen? Of moet ik maar gewoon wennen?

 25. Ralph zegt

  Ook geïnstalleerd maar vindt het een waardeloze update. Al vijf keer verslapen omdat het alarm het niet meer doet als de flipcover dicht zit…. en vooral mijn baas is daar niet over te spreken,…

  Heb ook moeite met type omdat de letters kleinere geworden zijn nu de cijfers er standaard boven staan, en wissen van een woord werkt anders wat irritant is, maar dat laatste begint al te wennen.

 26. Hanko Panko zegt

  Zit Marshmallow eraan te komen?

  lees hier: //www.galaxyclub.nl/2016/05/samsung-galaxy-s5-mini-krijgt-update-naar-android-marshmallow/

 27. Thijs zegt

  Ik heb de update nu sinds eind april en het meest storende is dat ik in S Planner geen afspraak meer kan kopiëren, het menu rechtsboven waar kopiëren bij stond is nu verdwenen. Heeft iemand enig idee hoe ik dat weer kan doen?
  Verder zijn de balken met meldingen op het vergrendelscherm zeer irritant: deze verbergen mijn stappenteller, het weer en Gegevens eigenaar en maakt mijn klokgrootte weer klein. Suggesties zijn welkom!

 28. Michele zegt

  Ik heb de update ontvangen, en hem gedownload. Maar nu loopt de update vast. Hij start iedere keer opnieuw op daarna komt er een scherm met app 4 van 197 optimaliseren, dit duurt al uren.

  Weet iemand wat ik moet doen???

 29. S5 mini zegt

  Ook mijn accu was na de update snel leeg, in eerst instantie dacht ik dat het kwam omdat op de achter grond alle aps geüpdate moesten worden , maar na een paar weken nog drama, ik kon er nog geen dag mee rond komen.

  Ook scherm flitsen, haperende bleutooth verbinding, vingerprint scanner die af en toe weigert, en meer vage problemen.. Na veel gelzen te hebben op internet over deze problemen en tips om ze op te lossen hielp dat niet veel. En het laatste wat ik wou was toestel opnieuw instellen (veel werk)

  Ik ben er toch maar een zondag voor gaan zitten, totale toestel reset, chase legen en fabriek instellingen gekozen.
  Daarna zorgvuldig gekeken welk apps en en acounts ik weer terug ga zetten.

  Wat een verademing !!! toestel is een stuk sneller, en kan nu zonder problemen 2 dagen op een accu doen.

  Dus een tip; na de update een fabrieks reset doen, en opnieuw beginnen, ik weet leuk is anders maar heb nu wel weer plezier van mijn S5 mini !

 30. Lex zegt

  Weet iemand of de update naar lollipop is stopgezet want mijn s5 mini is paar maanden kapot gegaan en kreeg ik na reparatie terug weer met 4.4.2 ipv de geinstalleerde 5.1. Ik krijg de update ook niet meer als ik handmatig wil updaten. Zou dit komen doordat marshmallow nu in de wacht staat?

Praat mee