Samsung Galaxy J5 duikt nu ook op in Europa – Duitsland eerst (update: Nederland ook)

Samsung’s J serie smartphones vormt het low end aanbod in haar telefoonportfolio. Tot nu toe was in Nederland – en Europa – alleen de compacte Galaxy J1 verkrijgbaar. Na een release in verschillende Aziatische landen is de komst van de Galaxy J5 ook in onze regio nu nabij. Update: inmiddels is duidelijk dat de Galaxy J5 ook in ons land uitgebracht gaat worden. Zie onderaan voor meer details.

samsung-galaxy-j5-camera Samsung Galaxy J5 duikt nu ook op in Europa - Duitsland eerst (update: Nederland ook)

Ten tijde van de officiële lancering was nog niet duidelijk of het toestel – al dan niet vergezeld van zijn grotere broer, de Galaxy J7 – naar Europa zal komen. Inmiddels is duidelijk dat dit wél gaat gebeuren.

Zo wordt het toestel nu al vermeld op Samsung’s Duitse website, vinden we verschillende ondersteuningspagina’s via o.a. de Zweedse en Nederlandse websites, evenals handleidingen in het Engels (PDF), Duits (PDF) en Nederlands (PDF). De Duitse provider Orange biedt de Galaxy J5 nu al te koop aan voor € 234,99.

De Galaxy J5 is een smartphone met kunststof behuizing, vijf inch 720p HD Super Amoled beeldscherm, quadcore 64 bit processor, een 13 megapixel camera met f/1.9 diafragma, 8 GB opslag en een 2600 mAh accu. Opvallend is dat de vijf megapixel camera aan de voorzijde ook bijgestaan wordt door een LED flitser.

Daarnaast is het de eerste Galaxy na de Galaxy S6 die Samsung’s allernieuwste TouchWiz interface heeft (ervanuit gaande dat hij te koop zal zijn vóór de Galaxy Note 5 of S6 Edge Plus). In tegenstelling tot de duurdere toestellen is de Galaxy J5 uitgerust met een FM radio.

Samen met de fikse batterij en de optimalisaties in de nieuwste TouchWiz variant, kon de Galaxy J5 weleens een interessante betaalbare smartphone blijken te zijn – zeker zodra de prijs onder de € 200,- zakt.

Update: het leek al duidelijk, en nu is het dan helemaal zeker: de Galaxy J5 komt ook naar Nederland. Het opduiken van het toestel met modelcode SM-J500FZKAPHN in Samsung’s supportsysteem bevestigt dit definitief – PHN is de landcode voor unbranded Nederlandse toestellen.

samsung-galaxy-j5-nederland Samsung Galaxy J5 duikt nu ook op in Europa - Duitsland eerst (update: Nederland ook)

 

Daarmee is natuurlijk nog niet gezegd wanneer we het toestel in de Nederlandse winkels kunnen verwachten, maar erg lang kan het niet meer duren. Inderdaad, lang duurde het niet! De eerste aanbiedingen voor de Galaxy J5 met abonnement, per provider, vind je in het onderstaande overzicht:

Beste Galaxy J5 aanbiedingen per provider

Praat mee