Handleiding Samsung Galaxy J5 en J7 toont zelfde interface als de Galaxy S6, Smart Manager, FM radio

Hoewel Samsung de aanstaande uitbreidingen van haar low end J serie – de Galaxy J5 en Galaxy J7 – nog niet officieel heeft onthuld, komen we via de handleidingen van de toestellen alvast wat nieuwe details te weten.

samsung-galaxy-j5-j7-verwisselbare-batterij Handleiding Samsung Galaxy J5 en J7 toont zelfde interface als de Galaxy S6, Smart Manager, FM radio

Galaxy J7 (afgebeeld) en Galaxy J5: kunststof body, dus verwisselbare accu: 

Samsung’s Chinese tak heeft de toekomstige support pagina’s voor zowel de Galaxy J5 als de Galaxy J7 alvast online gezet, inclusief de eerste handleidingen van beide toestellen (J5 PDF, J7 PDF). Hoewel deze vooralsnog alleen in het Chinees beschikbaar zijn, kunnen we toch alvast een paar features afleiden, inclusief de hierboven getoonde bevestiging dat de toestellen – in tegenstelling tot de duurdere Galaxy S6 – wel een verwisselbare batterij hebben.

Dit is natuurlijk niet erg verrassend: de kunststof body maakt het mogelijk, en ook de accu van de nu al verkrijgbare Galaxy J1 kun je zelf vervangen.

samsung-galaxy-j5-j7-nieuwste-touchwiz Handleiding Samsung Galaxy J5 en J7 toont zelfde interface als de Galaxy S6, Smart Manager, FM radio

 

De Galaxy J5 en J7 draaien straks op Android 5.0.2, en hebben dezelfde TouchWiz als de Galaxy S6

Interessanter is het feit dat de Galaxy J5 en J7 standaard Samsung’s allernieuwste TouchWiz versie meekrijgen – die van de Galaxy S6, om precies te zijn – inclusief een aantal snufjes die niet op de Galaxy J1 aanwezig zijn zoals de Smart Manager. Hiermee kun je alle basisfuncties van je toestel, zoals energieverbruik, opslag, geheugen en beveiliging, eenvoudig managen.

samsung-galaxy-j5-j7-fm-radio-smart-manager Handleiding Samsung Galaxy J5 en J7 toont zelfde interface als de Galaxy S6, Smart Manager, FM radio

In de camera app van de toestellen is – in tegenstelling tot de Galaxy J1 – nu ook de Wide Selfie modus aanwezig. Dit is een soort panorama foto stand voor selfies met de camera aan de voorzijde.

Last but not least zien we dat ook de Galaxy J5 en J7 uitgerust zijn met een FM radio, die Samsung de laatste tijd in haar high end toestellen weglaat, maar in de goedkopere modellen gelukkig blijft inbouwen.

Eerder kwamen we al de belangrijkste technische specificaties van de Galaxy J5 en Galaxy J7 te weten. Zo heeft de J5 een vijf inch beeldscherm, met 1280 bij 720 pixels. Het toestel heeft Qualcomm’s quadcore 64 bit Snapdragon 410 processor, een 12 megapixel camera achter en een acht megapixel frontcamera. Aan boord is 1,5 GB werkgeheugen, 8 GB opslag, een microSD slot, en een 2600 mAh accu – die dus verwisselbaar is.

De Galaxy J7 is een fractie groter, met een 5,5 inch 720p HD scherm. Qualcomm’s 64 bit octacore Snapdragon 615 processor doet het rekenwerk, terwijl de 12 en 5 megapixel camera’s dezelfde zijn als in de J5. Standaard beschikt de J7 waarschijnlijk over 16 GB opslagruimte, en een iets grotere 3000 mAh accu. Foto’s van beide telefoons waren eerder al te zien.

Zoals we hierboven al schreven, heeft Samsung beide toestellen nog niet officieel gelanceerd. Maar het online verschijnen van de eerste handleidingen is het zoveelste teken dat dit niet lang meer kan gaan duren. We weten dat er van beide toestellen ook Europese modellen in ontwikkeling zijn, die mogelijk ook in ons land Samsung’s aanbod in de betaalbare categorie gaan vormen. En met Android 5.0.2, de nieuwe TouchWiz én de extra features aan boord kunnen het zomaar erg interessante toestellen blijken te zijn – mits Samsung het prijskaartje vriendelijk genoeg houdt, natuurlijk.

Beste Galaxy J7 (2016) aanbiedingen per provider

Reacties

  1. fred verkroost zegt

    Heb gister een galaxy j 5 gekocht, maar als je gebeld bent of je battery opgeladen is branden er geen lampjes in groen rood of blauw. Is dat een instelling zaak of zit deze functie niet op deze telefoon.

Praat mee