Samsung Galaxy Note 5 goed te zien op foto’s, 4 GB RAM nog eens bevestigd

In feite dook er de afgelopen dagen al vaker beeldmateriaal op van de Samsung Galaxy Note 5 – maar wie het toestel nog beter wil zien kan vandaag terecht bij de duidelijkste set foto’s die tot nu toe opdook. Daarnaast worden een paar belangrijke technische details nog maar eens bevestigd.

samsung-galaxy-note-5-foto-lek-11-1024x768 Samsung Galaxy Note 5 goed te zien op foto's, 4 GB RAM nog eens bevestigd

Zoals wel vaker, duiken ook deze kiekjes van de Galaxy Note 5 op via het Chinese Weibo. Zoals bekend heeft het toestel een aluminium frame, dat aan de zijkant vrij smal is, om ruimte te maken voor de gebogen achterkant. Deze is van hetzelfde glas dat we al kennen van de Galaxy S6 en S6 Edge, en ook andere design details komen sterk overeen met die toestellen.

Dus. Nu hebben we in feite al wel zo’n beetje alles gezien van de Galaxy Note 5, en dus blijft er niet zoveel verrassends meer over voor de officiële lancering. Eventuele puntjes die wijzen op de aanwezigheid van een microSD slot hebben we zo gauw op de foto’s niet kunnen vinden.

Overigens duikt er min of meer gelijktijdig via GSMArena een schermafbeelding op van de CPU-Z app – handigerwijs gemaakt op een Europese Galaxy Note 5 met modelcode SM-N920F.

De afbeelding bevestigt een aantal eerdere geruchten over het toestel. Zo zien we bevestigd dat Samsung’s Exynos 7422 processor dienst doet als kloppend hart van de Note 5, terwijl het werkgeheugen inderdaad maarliefst 4 GB groot is.

samsung-galaxy-note-5-cpuz-specs Samsung Galaxy Note 5 goed te zien op foto's, 4 GB RAM nog eens bevestigd

Zoals gezegd: grote verrassingen zal Samsung niet meer kunnen brengen, als ze straks de Galaxy Note 5 officieel onthult. Dit gaat mogelijk al op 12 augustus gebeuren – of op de 13e, afhankelijk van welk gerucht je vertrouwt – waarna hij vanaf eind augustus in de winkels ligt, wat beduidend vroeger is dan tot nu toe gebruikelijk.

De kans bestaat overigens nog steeds dat de Note 5 in Europa pas wat later zal worden uitgebracht – dit gerucht duikt opnieuw op, ditmaal in Zuid-Korea zelf. Vooralsnog gaan wij ervan uit dat dit betekent dat de Note 5 hier in feite gewoon niet ‘vervroegd’ zal worden uitgebracht, oftewel: pas tegen oktober hier te koop zal zijn. Maar we laten ons natuurlijk graag verrassen.

Wil jij ook een bericht van ons ontvangen wanneer de Samsung Galaxy Note 5 verkrijgbaar is in Nederland? Schrijf je dan in voor onze notificatie service!

 

(via)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee