‘Onthulling Samsung Galaxy Note 5, S6 Edge Plus op 12 augustus’ (update: nieuwe renders + Note 5 later in NL?)

Dat Samsung de nieuwe Galaxy Note 5 mogelijk al in augustus lanceert bleek onlangs al. En nu duikt er zelfs een datum op waarop dit gaat gebeuren, samen met de Galaxy S6 Edge Plus. Tevens moeten beide toestellen nog dezelfde maand in de winkels liggen. Update: volgens nieuwe geruchten komt de Note 5 mogelijk pas wat later naar Europa – zie onderaan voor meer details.

samsung-galaxy-note-5-render 'Onthulling Samsung Galaxy Note 5, S6 Edge Plus op 12 augustus' (update: nieuwe renders + Note 5 later in NL?)

Mogelijke afbeelding van de Galaxy Note 5 (afb: GSMArena)

V0lgens de insiders van Sammobile is 12 augustus de datum van Samsung’s volgende Unpacked evenement, waar dus niet alleen de nieuwe Galaxy Note 5, maar ook de S6 Edge Plus het levenslicht zullen zien. En dat is niet alles: de toestellen liggen dan vervolgens al vanaf 21 augustus in de winkels. Als dit bericht klopt, wordt dit daadwerkelijk de eerste keer dat Samsung afwijkt van haar tot nu toe stabiele jaarlijkse releaseschema voor nieuwe Note smartphones.

Van de Galaxy Note 5 wordt verwacht dat deze een 5,7 inch Amoled scherm heeft met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, die in een behuizing zit met sterke overeenkomsten met de Galaxy S6 – aluminium, glas. Omdat de randen langs het scherm net zo dun zijn als bij de nog niet verkrijgbare Galaxy A8, is de Note 5 mogelijk iets compacter dan de Galaxy Note 4, die een even groot scherm heeft.

samsung-galaxy-note-5-achter 'Onthulling Samsung Galaxy Note 5, S6 Edge Plus op 12 augustus' (update: nieuwe renders + Note 5 later in NL?)

De achterzijde van de Galaxy Note 5: waarschijnlijk niet verwijderbaar (afb.: GSMArena)

Het wordt Samsung’s eerste telefoon met 4 GB werkgeheugen, maar de kans is groot dat een microSD slot ontbreekt, evenals een verwisselbare accu. Daarvoor in de plaats krijgt het toestel mogelijk wel een accu met een fikse capaciteit van 4100 mAh.

Veel weten we nog niet over nieuwe S Pen features van de Galaxy Note 5, hoewel een snufje met de naam Write on PDF waarschijnlijk van de partij is.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-render-gsma 'Onthulling Samsung Galaxy Note 5, S6 Edge Plus op 12 augustus' (update: nieuwe renders + Note 5 later in NL?)

En de Galaxy S6 Edge Plus, die zo niet te onderscheiden is van de S6 Edge (afb.: GSMArena)

En is er dus nog die Galaxy S6 Edge Plus. Dit is in feite een XL variant van de gewone Galaxy S6 Edge, met twee edge schermranden, en een 5,7 inch diagonaal. Mogelijk krijgt het toestel Samsung’s eigen Exynos 7420 processor – dezelfde die in de gewone S6 en S6 Edge te vinden is – en geen Snapdragon 808 van Qualcomm, waar eerder nog sprake van was.

Mochten de geruchten over de onthulling op 12 augustus en release op 21 augustus juist zijn, dan zal Samsung waarschijnlijk binnen nu en pakweg een week het Unpacked evenement aankondigen. Lang hoeven we dus hopelijk niet te wachten op een stukje bevestiging.

Update:

Hoewel de Galaxy Note 5 elders ter wereld al eerder te koop zal zijn dan verwacht, is dit mogelijk niet het geval in Europa. Volgens nieuwe geruchten wil Samsung hier liever eerst de S6 Edge Plus een tijdje verkopen – tenslotte is de gewone S6 Edge met name hier erg populair. Op dit moment is het allemaal erg speculatief, maar de kans bestaat dus dat de Note 5 hier in feite volgens een traditioneler schema – lees: pas eind september, begin oktober – uitgebracht wordt.

Wil je een bericht ontvangen zodra de Galaxy Note 5 verkrijgbaar is in Nederland? Schrijf je dan nu in voor onze email notificatie service:

Reacties

  1. Ad zegt

    Volgens de laatste geruchten komt hij helemaal niet…. IK denk een domme zet van Samsung want ook hier in Europa is er een doelgroep die juist de note wil door zijn meerwaarde met de stylus pen en hij werd redelijk goed verkocht. Ik zelf heb de note 3, machtig toestel en ik gebruik veel de stylus voor creatieve doeleinden. Zelf zit niet te wachten op een vergrote galaxy s6 edge ….. Maar ja ze willen tegen apple op en daar maken ze de grote fout… het pennetje is vooral de meerwaarde die de note uniek maakt.. Nu kan ik straks net zo goed een apple iphone 6plus s nemen….

Praat mee