Heeft de Samsung Galaxy Note 5 toch een microSD slot? (update: fotootjes!)

Hoewel wij er vanuit gaan dat Samsung haar aankomende Galaxy Note 5 níet zal uitrusten met een slot voor een microSD kaart, lijkt opgedoken informatie op het tegendeel te wijzen. Update: inmiddels duikt het toestel ook op een paar foto’s op – zie onderaan.

samsung-galaxy-note-5-full-render-1 Heeft de Samsung Galaxy Note 5 toch een microSD slot? (update: fotootjes!)

Realistisch ogende ‘fanrender’ van de Galaxy Note 5 (afb.: Ivo Maric/Beespline)

Op een profielpagina van de Galaxy Note 5 – modelcode SM-N920 – op de website van de Amerikaanse provider Sprint zijn een flink aantal details te lezen. Verreweg de meeste informatie is al bekend, maar opvallend is de vermelding ‘External Memory Slot: yes‘ – mogelijk een stukje bevestiging dat Samsung de Note 5 wel degelijk van een microSD slot heeft voorzien. Dat is natuurlijk goed nieuws die de optie mist in de Galaxy S6 en S6 Edge, waar de optie ontbreekt.

Ook interessant is het feit dat – als we dezelfde pagina mogen geloven – de Galaxy Note 5 uitgerust zou zijn met een FM radio. Als sinds enige jaren stopt Samsung deze niet meer in haar toptoestellen, maar mogelijk vanaf de Note 5 dus weer wel. Daar moeten we dan wel opmerken dat Sprint’s Note 4 vorig jaar als één van de weinige modellen ook al van een FM radio was voorzien, zonder dat ‘onze’ Europese versie deze heeft.

samsung-galaxy-note-5-micro-sd-slot2-1024x134 Heeft de Samsung Galaxy Note 5 toch een microSD slot? (update: fotootjes!)

Toch houden we graag nog even een slag om de arm wat betreft de betrouwbaarheid van de informatie. Natuurlijk, een Amerikaanse provider is niet zomaar de eerste de beste bron, maar het is goed mogelijk dat de pagina in kwestie alleen dienst doet als zogeheten placeholder, met fictieve informatie.

Zo valt ook te lezen dat de Note 5 over 3 GB werkgeheugen beschikt – andere bronnen beweren dat dit 4 GB is. Ook verwijzingen naar een modem en drivers van Qualcomm zijn mogelijk wat vreemd. Tenslotte zet Samsung juist sinds dit jaar vol in op haar eigen processoren, en modems – hoewel het niet uitgesloten is dat ook Qualcomm een bijdrage levert aan sommige Galaxy Note 5 varianten.

samsung-galaxy-note-5-full-render-2 Heeft de Samsung Galaxy Note 5 toch een microSD slot? (update: fotootjes!)

Dezelfde Note 5 render, maar dan nu de achterzijde

Verdere specificaties komen wel overeen met wat al bekend is over het toestel, zoals de QHD schermresolutie van 2560 bij 1440 pixels, en de 16 megapixel camera resolutie.

Hoewel definitieve bevestiging nog ontbreekt, lijkt het erop dat Samsung de Galaxy Note 5 al half augustus zal introduceren – mogelijk op de 12e, of misschien de 13e in New York. In sommige werelddelen ligt hij vervolgens later die maand in de schappen, maar het zou zomaar kunnen dat we hier in Nederland en Europa nog wat langer op het toestel moeten wachten.

Hoe het ook moge zijn: een microSD slot en een FM radio zijn features waar menig Galaxy Note gebruik(st)er blij mee zal zijn. Of ze daadwerkelijk in de (Europese) Note 5 zullen belanden valt te bezien. Over een paar weken weten we als het goed is meer.

Update: via de Engelse winkel MobileFun zijn een paar foto’s opgedoken waarop de Galaxy Note 5 te zien zou zijn. In principe zeggen de kiekjes niet zo gek veel, maar in ieder geval zien we een metalen rand die sterk lijkt op die van de Galaxy S6 – en vrij dunne bezels langs het scherm.

Wil jij ook een bericht van ons ontvangen wanneer de Samsung Galaxy Note 5 verkrijgbaar is in Nederland? Schrijf je dan in voor onze notificatie service!

 

(via, via en via)

Reacties

  1. Eric zegt

    Sd slot is natuurlijk fantastisch want ik zou het niet willen missen. De fm radio boeit niet, dan had men er een dab+ radio in moeten zetten. Fm gaat er tezijnertijd toch uit

Praat mee