Samsung Galaxy J5 en Galaxy J7 op de foto – J5 te vinden op Samsung’s Chinese website

Sinds wij ontdekten dat Samsung werkt aan zowel een Galaxy J5 als een Galaxy J7 is er al het een en ander bekend geworden over beide toestellen. En nu zijn ze dan ook op foto’s te zien.
samsung-galaxy-j5-galaxy-j7-fotos1 Samsung Galaxy J5 en Galaxy J7 op de foto - J5 te vinden op Samsung's Chinese website

Links de Galaxy J5, rechts de Galaxy J7

Via de Chinese instantie TENAA duiken voor het eerst foto’s van de Galaxy J5 en J7 op – de modellen met een groot beeldscherm in Samsung’s low end J serie, waarvan de 4,3 inch Galaxy J1 nu al te koop is.

Galaxy J5

De Galaxy J5 heeft een kunststof behuizing, met daarin een 5 inch beeldscherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels, en Qualcomm’s Snapdragon 410 – een quadcore 64 bit processor met een kloksnelheid van 1,2 GHz. Het toestel heeft een 12 megapixel camera aan de achterzijde, en een vijf megapixel frontcamera voor het betere selfie werk. Acht gigabyte opslagruimte, 1,5 GB RAM, een microSD slot en een 2600 mAh accu maken het pakket compleet.

samsung-galaxy-j5-achter-zij Samsung Galaxy J5 en Galaxy J7 op de foto - J5 te vinden op Samsung's Chinese website

De Galaxy J5 van de achter- en zijkant

Hoewel er nog geen releasedatum van het toestel bekend is, is het feit dat hij al op Samsung’s Chinese website te vinden is een duidelijk aanwijzing dat we er niet lang meer op hoeven wachten.

Galaxy J7

De Galaxy J7 heeft een 5,5 inch scherm met dezelfde 720p resolutie als de J5. Het grote verschil – naast de schermdiagonaal – is de processor. Dit is namelijk Qualcomm’s 64 bit octacore Snapdragon 615 met een kloksnelheid van 1,3 GHz. Op cameragebied zien wederom een 12 megapixel sensor aan de achter-, en een vijf megapixel sensor aan de voorzijde.

samsung-galaxy-j7-achter-zij Samsung Galaxy J5 en Galaxy J7 op de foto - J5 te vinden op Samsung's Chinese website

De achter- en zijkant van de Galaxy J7

Ook de Galaxy J7 heeft 1,5 GB RAM, en een microSD slot, maar de interne opslag lijkt 16 GB te zijn. De accu heeft met zijn 3000 mAh een respectabele capaciteit, zeker gezien de relatief bescheiden hardware.

Beide Galaxy J modellen zullen vanaf de start op Android 5.0.2 draaien, hoewel ze in sommige bechmarktests al opduiken met Android 5.1 aan boord.

In Nederland?

Of en wanneer we de Galaxy J5 en J7 in ons land kunnen verwachten is nog onduidelijk. Van beide toestellen bestaat ook een Europese variant, hoewel het goed kan dat deze pas wat later gelanceerd zullen worden dan de Aziatische toestelvarianten – zoals dat eerder ook met de Galaxy J1 het geval was.

Ook naar de prijs kunnen we alleen maar raden, maar de prijs van de Galaxy J1 – categorie: budgetmodel – en de specificaties bevestigen dat ook de grote J toestellen een vriendelijk prijskaartje zullen krijgen.

(bron, bron)

Beste Galaxy J7 (2016) aanbiedingen per provider

Praat mee