Update Samsung Galaxy S6 in Nederland: fix voor geheugen bug, verbeterde vingerscanner en meer (update: Edge nu ook)

Vanaf vandaag rolt er voor de Nederlandse unbranded Samsung Galaxy S6 een update uit die voor een aantal prettige verbeteringen zorgt. Update: dezelfde update is inmiddels ook beschikbaar voor de unbranded Galaxy S6 Edge.

update-samsung-galaxy-s6-nederland-xxu1aoe3 Update Samsung Galaxy S6 in Nederland: fix voor geheugen bug, verbeterde vingerscanner en meer (update: Edge nu ook)

De update die beschikbaar is voor de Galaxy S6 draagt firmwareversie nummer XXU1AOE3 met Android 5.0.2, en heeft een omvang van bijna 150 MB – ruim 150 MB op de S6 Edge. Downloaden via een WiFi verbinding is dus aan te raden. Als jouw toestel ‘m niet vanzelf aanbiedt kun je ook handmatig checken of je ‘m al kunt installeren. Ga hiervoor via de Instellingen naar Toestel-info (helemaal onderaan), kies Software-update gevolgd door Nu bijwerken.

Op de lijst met verbeteringen staan onder andere bugfixes – waaronder vermoedelijk ook een oplossing voor problemen met het geheugenbeheer waar sommige gebruik(st)ers last van zouden hebben. Stabiliteit en prestaties van de Galaxy S6 moeten na het uitvoeren van deze update beter zijn, hoewel we met ons redactionele toestel tot nu toe geen problemen hadden en dus moeilijk kunnen verifiëren of dit klopt.

Uit eerdere berichten bleek al dat deze firmware ook voor een nauwkeuriger werkende vingerscanner zorgt, en onze indruk dat dit inderdaad het geval lijkt, hoewel ook hier geldt: voor de update werkte het bij ons ook prima.

Zoals gezegd: op dit moment is de update beschikbaar voor de unbranded Galaxy S6 en S6 Edge. Heb jij jouw toestel direct bij een provider aangeschaft, is het nog even afwachten geblazen tot de zogeheten branded update voor jouw toestel beschikbaar komt. Dezelfde update verwachten we overigens op korte termijn voor de Galaxy S6 Edge, al is deze op het moment van schrijven nog niet aan de beurt.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

 1. Scoop zegt

  Ik mis trouwens nog steeds 2 dingen:
  – telefoon op stil zetten via de power button aan de rechterkant.
  – A-Z button in de apps drawer om de apps op alfabet te sorteren. Als tijdelijke oplossing de app App Swap geinstalleerd…

 2. donny zegt

  Nog meer mensen die last hebben van een traag toetsenbord? na het updaten veel moeite om enigzins normaal tekst in te voeren.

  • Scoop zegt

   Daar lijkt het wel op. Krijg het idee dat ik veel meer fouten maak met typen. Weet niet of het traag is of dat de positie van de testen veranderd is. Vooral met spaties heb ik last.

   • donny zegt

    Daar heb ik dus ook last van. Veel fouten en het invoeren gaat af en toe super traag. Factory reset gedaan, maar het probleem blijft jammer genoeg bestaan.

    • Scoop zegt

     Krijg het iedee dat het keyboard een paar mm hoger is. Lijkt meer ruimte aan de onderkant te zijn. Iemand die dat kan vergelijken voor en na de update?

 3. Wilfrief zegt

  Na deze update sluiten mijn apps gewoon af zelfs als ik sms typ of muziek luister nu heb ik meer problemen dan ervoor maja dan maar rooten

  • panfrancky zegt

   Bij mij gaat mails verzenden en ontvangen ook niet meer sedert de update van 27/03/2016.
   Kan iemand mij helpen a.u.b.

Praat mee