Samsung neemt mobiel betaalsysteem LoopPay over

Een tijd lang gonst het al van de geruchten over de komst van Samsung’s eigen mobiele betaalsysteem, dat samen met de Galaxy S6 gelanceerd moet worden. Tot nu toe was er sprake van dat de Zuid-Koreanen dit systeem samen met het Amerikaanse bedrijf LoopPay ontwikkelen, maar nu blijkt dat ze het bedrijf in zijn geheel overnemen.

samsung-betaal-dienst-pay Samsung neemt mobiel betaalsysteem LoopPay over

Samsung’s overname van LoopPay laat zien dat het de ontwikkeling van een mobiel betaalsysteem voor haar toekomstige smartphones serieus neemt. LoopPay is een systeem dat in tegenstelling tot andere mobiele betaalsysteem zonder aanpassingen met bestaande betaalterminals werkt. Hiermee heeft Samsung dus een oplossing in eigen handen, die in één klap te gebruiken is in miljoenen winkels.

Wij zijn vooral benieuwd in hoeverre Samsung erin slaagt om de technologie van LoopPay netjes weg te werken in haar telefoons. Een eerdere toepassing van het systeem bestaat uit een aparte case voor een smartphone, maar we gaan ervanuit dat Samsung erop mikt de benodigde componenten in de telefoon zelf weg te werken.

De kans bestaat dat we Samsung’s toepassing van het systeem al tegen zullen komen in de Galaxy S6, die over anderhalve week – op 1 maart – onthuld zal worden.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee