Samsung werkt aan eigen betaaldienst voor smartphones

Het idee dat je met je smartphone eenvoudig betaling kunt verrichten in winkels is alweer jaren oud, maar kwam nog niet bepaald op gang. Met de lancering van Apple Pay hopen velen dat hier verandering in gaat komen –  Samsung incluis. In samenwerking met het Amerikaanse LoopPay wordt er gewerkt aan een eigen betaaldienst.

samsung-betaal-dienst-pay Samsung werkt aan eigen betaaldienst voor smartphones

De technologie van LoopPay simuleert in feite een normale creditcard, en werkt ook in winkels die geen speciale extra hardware hebben geïnstalleerd – in tegenstelling tot bijvoorbeeld Apple Pay of Google Wallet. Naar verluid worden er op dit moment al tests uitgevoerd met Samsung telefoon en een prototype van LoopPay’s systeem.

Verder lijkt het niet meer dan logisch dat een dergelijke manier om te betalen in toekomstige Samsung toestellen gecombineerd zal worden met de vingerscanner, waar een aantal Galaxy smartphones sinds dit jaar over beschikken.

Wanneer we precies kennis kunnen gaan maken met dit nieuwe betaalsysteem is nog niet bekend. Hoewel we natuurlijk hopen op een release samen met bijvoorbeeld de Galaxy S6, is niet zeker of de deal tussen Samsung en LoopPay al volledig rond is. Maar op papier klinkt het allemaal erg interessant – niet in de laatste plaats vanuit Samsung’s perspectief dat met een dergelijk systeem mobiele betalingen mogelijk kan maken met low end en mid range telefoons.

Galaxy deal tips

Praat mee