‘Samsung Galaxy S6 komt inderdaad met nieuw betaalsysteem’

Soms is één plus één gewoon echt twee. Tenminste, als we de komst van de Samsung Galaxy S6 optellen bij geruchten over een nieuw betaalsysteem waar de Zuid-Koreanen in samenwerking met het Amerikaanse LoopPay aan werken.

samsung-betaal-dienst-pay 'Samsung Galaxy S6 komt inderdaad met nieuw betaalsysteem'

Dit is de conclusie die sommige Koreaanse media trekken, met name naar aanleiding van recente uitspraken van een Samsung topman over een nieuwe premium smartphone – de Galaxy S6 dus – die met een ‘speciale functie’ komt.

Deze speciale functie zou dus inderdaad de nieuwe betaaldienst zijn, gebaseerd op technologie van LoopPay. Hierdoor is het mogelijk om met je telefoon te betalen via bestaande betaalterminals, zonder dat hiervoor extra aanpassingen moeten worden gedaan. Met andere woorden: winkels hoeven geen nieuwe apparatuur te installeren. Volgens LoopPay zelf kun je hierdoor betalen op 40x zoveel plekken als met Apple’s nieuwe betaalsysteem.

Hoe zich dit uiteindelijk vertaalt naar de gebruikservaring van de Nederlandse Galaxy S6 gebruik(st)er weten we natuurlijk pas zodra het toestel hier arriveert. Maar het concept van een betaalsysteem dat nú al bijna overal kan werken is – wat ons betreft – zonder meer interessant. Als het allemaal dan ook nog beveiligd wordt met de nieuwe, verbeterde vingerscanner die mogelijk ook zijn opwachting maakt in de Galaxy S6…

Op één maart weten we meer, als Samsung het toestel officieel aan de wereld presenteert.

(via)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee