‘Samsung Galaxy S6 krijgt nieuwe, betere vingerscanner’

Dat de Samsung Galaxy S6, net als zijn voorganger en andere recente Galaxy toestellen, een vingerscanner heeft laat zich raden. Wel lijkt het er nu op, dat deze sterk verbeterd zal zijn: erover vegen met je vingertop is niet meer nodig.

samsung-galaxy-s5-vingerafdrukscanner-gc 'Samsung Galaxy S6 krijgt nieuwe, betere vingerscanner'

Hoewel de vingerscanner van toestellen als de Galaxy S5 en de Galaxy Note 4 prima bruikbaar is, als je weet hoe je deze het beste kunt instellen, is het gebruikte systeem in principe natuurlijk suboptimaal. De scanner zit in de smalle Home knop, en kan slechts een deel van je vingerafdruk ‘zien’. Daarom moet je je vinger eroverheen vegen, wat de kans op fouten verhoogt.

Hoewel Apple niet de eerste was die een vingerscanner in haar iPhone inbouwde, blijkt het gebruikte systeem – een scanner waar je alleen je vinger op hoeft te leggen – wel prettig te werken. De mannen van Sammobile hebben nu van een betrouwbare insider vernomen dat de Galaxy S6 een vergelijkbaar systeem krijgt. De scanner zit in een grotere Home knop, waardoor je je vinger niet meer hoeft te bewegen – ‘m erop leggen volstaat.

Hoewel we in eerste instantie niet per se zitten te wachten op een grótere Home knop, is het verstandig om in gedachten te houden dat de Galaxy S6 helemaal opnieuw wordt ontwikkeld. Het design zal dus waarschijnlijk sowieso geen Galaxy-S5-met-grotere-knop zijn.

Uiteraard behoudt Samsung alle features en diensten die de vingerscanner in haar toestellen tot nu toe zo functioneel maken: ook op de Galaxy S6 kun je inloggegevens van websites opslaan en met je vingerafdruk beveiligen, evenals de speciale Privé modus, en PayPal betalingen. Of er aan dit lijstje ook nog nieuwe snufjes worden toegevoegd is nog niet duidelijk.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

  1. rooie heks zegt

    de vingerscanner van de s6 werkt voor geen meter voor mij, en de screenshots maken door middel van beide toetsen indrukken of je hand over het scherm vegen werkt ook niet optimaal…..jammer, verder een prima toestel.

Praat mee