Tip: zó stel je de vingerscanner in op jouw Galaxy Note 4, Galaxy S5, Alpha

Sinds de Galaxy S5 worden steeds meer toestellen door Samsung uitgerust met een vingerafdrukscanner – door Samsung kortweg vingerscanner genoemd. Inmiddels heeft ook de Galaxy Note 4 er één, evenals de Galaxy Alpha en de S5 Mini. Maar: hoe zorg je ervoor dat deze het beste werkt?

samsung-galaxy-note-4-galaxy-s5-alpha-vingerscanner-gebruiken Tip: zó stel je de vingerscanner in op jouw Galaxy Note 4, Galaxy S5, Alpha

Als je de instructies mag geloven die de toestellen zelf geven bij het instellen van de vingerscanner, leg je je Galaxy S5, Note 4, Alpha in één hand, en veeg je netjes kaarsrecht je vingertop over de Home knop. En inderdaad, dat werkt goed – ware het niet dat het zó gebruiken van de functie allesbehalve handig is, zeker als je ‘m vaak gebruikt.

samsung-galaxy-note-4-galaxy-s5-alpha-vingerscanner-gebruiken-instellen Tip: zó stel je de vingerscanner in op jouw Galaxy Note 4, Galaxy S5, Alpha

De vingerscanner volgens de handleiding: werkt, maar is niet handig

Gelukkig zijn er een paar trucs om het allemaal wat praktischer te maken. Zo werkt de vingerscanner ook al je je vingerafdruk ‘scheef’ in het toestel opslaat. Het is dus veel handiger om jouw vingerafdruk in te scannen terwijl je het toestel vasthoudt zoals je ‘m ook gebruikt. Grappig genoeg noemt de beschrijving van het registratieproces deze mogelijkheid wel – nádat je je een eerste vingerafdruk hebt vastgelegd.

Maar dat is niet alles. Zo hoef je je vingerafdruk helemaal niet tien keer in dezelfde stand in te scannen. Dus om het toestel zoveel mogelijk hoeken en houdingen aan te leren kun je het beste de stand van je vingertop bij iedere keer inlezen variëren.

samsung-galaxy-note-4-galaxy-s5-alpha-vingerscanner-gebruiken-hoeken Tip: zó stel je de vingerscanner in op jouw Galaxy Note 4, Galaxy S5, Alpha

Leg je vingertop onder allerlei verschillende hoeken vast

Zoals je weet kun je drie vingerafdrukken registreren. Dit kunnen zeker drie verschillende vingers zijn – maar het hoeft niet. Tenslotte wil je dat jouw toestel jouw gebruikte vingertop zó goed kent, dat deze in allerlei standen in hoeken herkend wordt. En dus kun je rustig dezelfde vingertop drie keer vastleggen. Het toestel heeft dan 3 x 10 keer de gelegenheid jouw vingertop op te slaan, zodat deze des te beter herkend wordt als je ‘m in het dagelijks leven gebruikt.

Overigens leert onze ervaring met de Galaxy Note 4 ons, dat dit toestel eigenlijk een beetje te groot is, om de vingerscanner eenhandig met je duim te gebruiken. Voor dit toestel is het helemaal niet zo’n gek idee ‘m in één hand te houden, terwijl je een vinger van je andere hand ‘scant’. Dat neemt niet weg dat ontgrendelen niet erg optimaal gaat als je daar beide handen voor nodig hebt. Voor bijvoorbeeld de Privé stand is dit geen belemmering, aangezien je deze waarschijnlijk niet tientallen keren per dag inschakelt.

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Reacties

 1. Patrick2611 zegt

  Flauwekul deze scanner.
  Ik heb de Samsung Galaxy Alpha. Toptoestel, maar de vingerscanner is flut.
  Indien ik mijn vingerscan gebruik en ingesteld, kan mijn dochtertje van 7 deze ook met één veeg ontgrendelen. Ik gebruik weer de ouderwetse pincode.

 2. zegt

  Ik heb de Samsung Galaxy S5 de vingerscanner werkte prima maar op een dag deedie t niet meer en hij gaf aan dat ik hem opnieuw moest opstarten, dan zou hij weer moeten werken! Niet dus..

 3. anoniem zegt

  Vingerafdruk vastleggen lukt niet eens: Wat moet je doen om dat voor elkaar te krijgen??? Ik krijg alleen maar meldingen dat ik het sneller, dan weer dat het langzamer moet en ook nog dat ik over het hele pad moet vegen. Wat doe ik verkeerd???????

Praat mee