Samsung Galaxy Note 4 variant met snellere processor in de maak (maar niet voor NL)

Echt, het aantal keren dat we de laatste tijd dachten ‘goh, mooie telefoon die Samsung Galaxy Note 4, maar jammer van die trage processor’ is precies nul. Min nul, zelfs. De Snapdragon 805 processor van het toestel is zelf ontzettend rap. Toch schijnt er in momenteel in Zuid-Korea zelf een Note 4 variant getest te worden met de Snapdragon 810. En inderdaad: het hogere getalletje suggereert een hogere snelheid.

samsung-galaxy-note-4-snapdragon-810-64-bit Samsung Galaxy Note 4 variant met snellere processor in de maak (maar niet voor NL)

Volgens een tipgever van Sammobile testen lokale providers in Samsung’s thuisland op dit moment dus een Galaxy Note 4 met deze Snapdragon 810 processor. In tegenstelling tot de 805 die in ‘onze’ Note 4 zit, is de Snapdragon 810 een system on a chip met een 64 bit architectuur. Mogelijk is het de processor die straks in de Europese versie van de Galaxy S6 zal zitten.

Voor je nu begint te watertanden – of tandenknarsen, afhankelijk van je perspectief – bedenk dan dat een dergelijke versie van de Galaxy Note 4 zeer waarschijnlijk nooit in onze schappen zal belanden. Met enige regelmaat brengt Samsung snellere varianten van hun toestellen in beperkte aantallen in haar thuisland op de markt. Natuurlijk, een sneller-dan-standaard versie van de Galaxy S5 – de Galaxy S5 met 4G+ – komt uiteindelijk wel in ons land terecht. Dit, omdat de ‘standaard’ S5 nog niet overweg kan met de kersverse, en beperkt beschikbare 4G+ netwerken van sommige providers. De huidige Note 4 kan dit al wel, dus daarvoor hebben we hier een toestelvariant met Snapdragon 810 niet nodig.

Dat neemt niet weg dat de nerd in ons wel degelijk graag een proefrondje zou willen draaien met een nóg snellere Note 4 versie. Want, daarom. Toch?

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee