Samsung zet stilletjes Galaxy S5 Plus online (update: prijs, releasedatum)

Nadat we het toestel met modelcode SM-G901F eerder al leerden kennen als de Samsung Galaxy S5 met 4G+ internetverbinding, heeft het bedrijf zonder veel omhaal het toestel op haar website gezet, onder de naam Galaxy S5 Plus.

samsung-galaxy-s5-plus Samsung zet stilletjes Galaxy S5 Plus online (update: prijs, releasedatum)

Zoals in feite al bekend, is de Galaxy S5 Plus op nagenoeg alle gebieden gelijk aan de ‘gewone’ Galaxy S5 – een 5,1 inch 1080p Amoled scherm, een 16 megapixel camera, 2 GB RAM, 16 GB opslagcapaciteit en de IP67 certificatie. De processor wordt vermeld als een 2,5 GHz quadcore SoC, zonder verdere specificatie van het type. Uit eerdere berichten zou blijken dat dit Qualcomm’s Snapdragon 805 is, een snellere processor dan de 801 die in de Galaxy S5 zit.

Dankzij deze processor kan het toestel – net als de Galaxy Note 4 en de Galaxy Alpha – gebruik kan maken van de nieuwe 4G+ netwerken die in ons land in de kinderschoenen staan.

De Galaxy S5 Plus zal binnenkort verkrijgbaar zijn in blauw, wit, zilver en zwart. Een prijs wordt op dit moment nog niet vermeld.

Uit eerder opgedoken informatie was al op te maken dat de S5 Plus – naast de losse verkoop – in Vodafone’s assortiment zal belanden. Tevens lijkt het logisch dat KPN – de andere provider die een 4G+ netwerk aan het opbouwen is – van de partij zal zijn.

Samsung’s productpagina vind je HIER.

Update:

Inmiddels heeft Samsung de Galaxy S5 Plus officieel voorgesteld, en weten we dus dat het toestel op korte termijn – eind oktober – te koop zal zijn, en een adviesprijs meekrijgt van € 599,-

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee