Naam Samsung Galaxy S6 bevestigd, komt ook in Galaxy S6 Edge versie

Het geruchtencircuit rond de Samsung Galaxy S6 bevindt zich nog in het beginstadium. Dat gezegd hebbende, lijkt de naam van het toestel nu al bevestigd. Tevens zal een aparte variant van het toestel uitgebracht worden met een Edge scherm, mogelijk Galaxy S6 Edge geheten.

wpid-samsung-galaxy-s6-project-zero Naam Samsung Galaxy S6 bevestigd, komt ook in Galaxy S6 Edge versie

Hoewel het natuurlijk niet meer dan logisch lijkt dat The Next Big Thing Galaxy S6 gaat heten, schijnt Samsung het toestel vanaf nul opnieuw te ontwikkelen onder de werknaam Project Zero. Het zou dus een optie zijn het toestel van een frisse nieuwe naam te voorzien, maar het merk Galaxy S is nu eenmaal al zo bekend, dat Samsung toch kiest voor de naam Galaxy S6 – aldus de insiders van Sammobile.

Eerdere geruchten over een Galaxy S6 met een gebogen scherm – denk: de Galaxy Note Edge – zouden deels waar zijn. De ‘standaard’ Galaxy S6 heeft dit waarschijnlijk niet,  maar een speciale variant wel. Mogelijk wordt dat dus de Galaxy S6 Edge, hoewel de naam nog kan veranderen tot de uiteindelijke release.

Qua specificaties valt te verwachten dat de Galaxy S6 een 64 bit Snapdragon 810 of Exynos 7 Octa processor krijgt, en een QHD scherm met 2560 x 1440 pixels. Op cameragebied verwachten we een 16 of zelfs 20 megapixel sensor met optische beeldstabilisatie, en een 5 megapixel frontcamera. De behuizing wordt, zo kunnen we na de Galaxy Note 4 en de nieuwe Galaxy A5 wel concluderen, deels of zelfs geheel van aluminium.

Hoewel we natuurlijk niet precies weten wanneer Samsung de Galaxy S6 zal lanceren, gaan we vanuit dat het Zuid-Koreaanse bedrijf vasthoudt aan haar jaarlijkse cyclus, met een onthulling begin maart tijdens het Mobile World Congress, en een release eind april, begin mei.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee