Samsung onthult Exynos 7 Octa 64 bit processor

Samsung heeft een ‘nieuwe’ telg in haar eigen processor familie gelanceerd. Het beestje kreeg de naam Exynos 7 Octa mee.

samsung-exynos-7-octa-64-bit Samsung onthult Exynos 7 Octa 64 bit processor

Deze Exynos 7 Octa system on a chip beschikt over twee keer vier processorkernen: vier energiezuinige Cortex A53 kernen, en vier snelle Cortex A57 kernen. En inderdaad, het gaat hier om een 64 bit processor die op een 20 nanometer proces wordt gefabriceerd. De processor levert, aldus Samsung, zo’n 57% betere prestaties dan de voorgaande Exynos 5 Octa generatie.

Het grafisch werk wordt afgehandeld door ARM’s Mali T-760 GPU, die resoluties tot 2560 bij 1600 pixels ondersteund. Deze is, wederom volgens Samsung zelf, maarliefst 74% krachtiger dan de vorige Exynos serie.

De Exynos 7 Octa is tevens uitgerust met een LTE/4G modem, die – uitgaande van die van de Exynos 5430 soc die in de Galaxy Alpha te vinden is – prima overweg kan met de supersnelle 4G+ netwerken die momenteel in de kinderschoen staan in ons land.

Als je nu denkt ‘hm, vier A53 kernen, vier A57 kernen, 64 bit, 20 nanometer, dat klinkt toch als de Exynos 5433?’ dan heb je helemaal gelijk. En weet je tevens dat de Exynos 7 nu al te vinden is in sommige varianten – niet de Europese – van de Galaxy Note 4.

Het feit dat Samsung ‘m alsnog officieel lanceert, inclusief een nieuwe naam geeft wel aan dat deze processor waarschijnlijk geen eendagsvlieg is. Met andere woorden: die gaan we nog vaker in Samsung’s toekomstige high end toestellen tegenkomen. Ja, mogelijk ook de Galaxy S6 ja, al dan niet in combinatie met een Snapdragon versie van dat toestel.

In ieder geval markeert de Exynos 7 serie nu echt Samsung’s stap naar 64 bit processoren. Mooi op tijd, om straks het maximale uit Android 5.0 Lollipop te kunnen halen.

(via)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

   • Kirsten zegt

    Ja deze versie bedoel ik inderdaad.
    Hmm, en als ze hem wel hebben, is het dan een internationale versie?
    Merk je daar iets aan? Werkt alles dan hetzelfde als de Nederlandse versie?

Praat mee