Zoals verwacht: Samsung gaat snoeien in haar smartphone aanbod

Nadat het thema de laatste weken al keer op keer was opgedoken, heeft Samsung nu wederom bevestigd dat het gaat gebeuren: in 2015 zullen de Zuid-Koreanen flink gaan snoeien in haar smartphone aanbod.

samsung-galaxy-s6-project-zero Zoals verwacht: Samsung gaat snoeien in haar smartphone aanbod

Nadat Samsung zich in een paar jaar tijd had opgewerkt tot smartphonemaker met een absurd groot marktaandeel, werd in de loop van dit jaar duidelijk dat de tijd is gekomen voor een koersverandering. Het bedrijf heeft nu bij monde van Robert Yi, head of investor relations, laten weten dat haar toestelportfolio in 2015 tot 30% zal gaan krimpen.

Simpel gezegd betekent dit dat Samsung van plan is minder verschillende toestel uit te gaan brengen – iets waar vermoedelijk maar weinigen echt om zullen treuren.

Niet alleen zal Samsung minder verschillende modellen uitbrengen, er komt ook meer focus op de low end en mid range marktsegmenten, waarbij het concern haar enorme productiecapaciteit efficiënter wil inzetten om betere toestellen voor minder geld te maken. Hiermee hoopt Samsung zich beter te wapenen tegen Chinese concurrenten.

Hoewel we natuurlijk niet kunnen voorspellen welke toestellen er dan precies gaan verdwijnen, zien we de eerste tekenen van Samsung’s nieuwe aanpak nu al. De nieuwe, metalen A serie – waarvan de Galaxy A5 en de Galaxy A3 al onthuld zijn, maar nog niet te koop – krijgt binnenkort gezelschap van een nog onbekende andere serie toestellen – mogelijk een J-serie, maar dat is een flinke gok.

Als Samsung dus haar huidige S serie – al dan niet in afgeslankte vorm – behoudt, samen met de Note serie, de A serie, en de nog onbekende nieuwe serie, én stopt met een aantal bestaande – Ace, Core, Trend, Mega, Fame, Grand, Young, etc. – lijnen, dan is het bedrijf al een eind op weg.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee