‘Samsung lanceert nóg een nieuwe toestelserie’

Vorige week onthulde Samsung de eerste toestellen in haar nieuwe A serie: de Galaxy A5 en de Galaxy A3. Maar naast deze nieuwe, volledig van een metalen behuizing voorziene toestellen zou Samsung nog een nieuwe toestelserie in de pijpleiding hebben.

samsung-galaxy-a5-galaxy-a3 'Samsung lanceert nóg een nieuwe toestelserie'

Samsung nieuwe A serie, die dus mogelijk gezelschap krijgt van een andere letter

Samsung is druk bezig met een flinke overhaul van haar smartphone aanbod, dat is inmiddels wel duidelijk. Met de Galaxy Alpha als voorloper, werd de nieuwe A serie geïntroduceerd. En ook over de Galaxy S6 – die pas volgend jaar wordt verwacht – horen we geluiden dat deze compleet vanaf nul wordt ontwikkeld.

En nu beweren de insiders van Sammobile dat de Zuid-Koreanen van plan zijn nog een nieuwe toestelserie te lanceren, met eenzelfde naamgevingsschema als de A serie: één letter, en verschillende uitvoeringen.

Het lijkt allemaal een beetje paradoxaal: aan de ene kant liet Samsung weten haar portfolio te gaan versimpelen, aan de andere kant lijken er in rap tempo steeds meer toestellen bij te komen. Wat ons betreft kan dit maar één ding betekenen: het einde van het grote deel van de kleinere, low end en mid range series zoals de Ace, Core, Grand, Trend, etc.

Natuurlijk is dit laatste koffiedik kijken. En meer dan het gerucht dat deze eraan komt weten we nog niet over de nieuwe, onbekende toestelserie – op dit moment is zelfs de naam, of de erbij behorende letter, niet bekend. Zouden we dan toch een Galaxy F krijgen? 😉

Galaxy deal tips

Praat mee