1 Miljoen Galaxy’s per dag, 35% marktaandeel voor Samsung

Het is weer tijd voor alle grote telefoonmakers om een boekje open te doen over hun resultaten in het afgelopen kwartaal. Voor sommige fabrikanten een pijnlijke affaire, maar voor Samsung niet: momenteel gaan er dagelijks één miljoen Galaxy apparaten – telefoons, tablets, camera’s – over de toonbank, en de afgelopen drie maanden groeide Samsung’s smartphone marktaandeel tot ruim 35%.

samsung-marktaandeel-q3-2013 1 Miljoen Galaxy's per dag, 35% marktaandeel voor Samsung

Al met al tonen de huidige cijfers (tot nu toe) de top van Samsung’s indrukwekkende groei – slechts enkele jaren geleden waren de Zuid-Koreanen allesbehalve een toonaangevende speler op de markt voor mobiele technologie.

In het afgelopen kwartaal gingen er 88,4 miljoen smartphones over de toonbank. Hiermee is Samsung groter dan de nummers twee tot en met vijf – van het lijstje met de grootste telefoonmakers ter wereld – bij elkaar opgeteld. In deze top vijf ontbreken inmiddels overigens bekende merken als HTC en Nokia, die hun positie moesten afstaan aan fabrikanten die niet hier, maar wel in China, erg populair zijn: Huawei en Lenovo. De overige twee positie zijn dan natuurlijk voor Apple (nummer twee), en LG.

Al met al reden voor taart in Samsung’s hoofdkwartier in Seoul. Toch is de mobiele markt geen markt waar rusten op lauweren mogelijk is. Verhalen als die van Nokia of Motorola maken pijnlijk duidelijk hoe kort de weg van de top naar het dal kan zijn. Maar de stijl van Samsung’s management – voortdurende crisis: perpetual crisis – heeft niet alleen geleid tot de huidige resultaten, maar probeert tegelijkertijd te voorkomen dat een gevoel van ‘we zijn er’ tot gemakszucht kan leiden.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee