Eerste specificaties Samsung SM-J100F duiken op in benchmark

Een paar weken geleden al vonden we – in onze zoektocht naar Samsung’s volgende smartphone serie – een toestel met modelcode SM-J100F. Veel details vielen er toen niet af te leiden, maar een verschijning in de database van GFXBench verraadt meer details van het toestel. Update: inmiddels weten we genoeg over Samsung’s nieuwe naamgevingsschema. Deze SM-J100F zal dus waarschijnlijk door het leven gaan als de Galaxy J1.

samsung-sm-j100f-gfxbench Eerste specificaties Samsung SM-J100F duiken op in benchmark

Zo zien we dat deze SM-J100F – de F staat voor Europa, overigens – zoals verwacht een echte low end smartphone is. Met een schermresolutie van 800 bij 480 pixels is het toestel visueel geen hoogvlieger. GFXBench vermeldt een schermdiagonaal van 4,8 inch, hoewel deze in de Indiase importdatabase Zauba genoemd wordt met een 4,3 inch display.

Interessanter is Marvell’s PXA 1908 quadcore processor – een 64 bit processor met ingebakken 4G connectiviteit.

Het toestel heeft twee camera’s met een resolutie van vijf megapixel: zowel aan de voor- als achterkant vinden we dezelfde sensor. Er is 1 GB werkgeheugen aan boord, en vermoedelijk 4 GB opslagruimte.

Hoewel we nog veel niet weten over de SM-J100F – hoe hij gaat heten, hoe hij eruit ziet, wanneer hij uit zal komen – bevestigen deze gegevens dat het om een instapmodel telefoon gaat, én dat Samsung ook voor de low end markt inzet op 64 bit processoren. Dit wisten we al van de Galaxy A3, die er waarschijnlijk ook eentje heeft, maar deze SM-J100F wordt – als we op de specs afgaan – nog een stukje goedkoper.

Beste Galaxy J1 deals per provider

Praat mee