Samsung’s website bevestigt 64 bit processor low end SM-A300 smartphone (Galaxy A3?)

Hoe meer we over de Galaxy Alpha-achtige – want metalen behuizing – ‘A-serie’ smartphones van Samsung te weten komen, hoe duidelijker het is dat het hier echt gaat om de next-generation toestellen van de Zuid-Koreanen. Samsung’s eigen website bevestigt inmidels dat ook het goedkoopste toestel in de serie – vermoedelijk de Samsung Galaxy A3 geheten, uitgaande van die andere Galaxy A5 – een energiezuinige 64 bit processor aan boord heeft.

samsung-sm-a300-64-bit-cortex-a53 Samsung's website bevestigt 64 bit processor low end SM-A300 smartphone (Galaxy A3?)

Het vermoeden dat ook het toestel met de modelcode SM-A300 een 64 bit SoC aan boord heeft, ontstond al toen de de specificaties ervan opdoken in de database van een benchmark test. Echter, toen ging het vermoedelijk om de Chinese versie van het toestel met een processor van Qualcomm.

Nu zien we in een user agent profile van de Europese varant – op Samsung’s eigen website nota bene – dat de SM-A300F voorzien is van een processor met ARM’s energiezuinige Cortex A53 rekenkernen, mét een 64 bit architectuur. Deze draaien op een maximale kloksnelheid van 1,4 GHz.

Verder zien we een aantal technische details die vorige week al waren opgedoken opnieuw bevestigd, zoals de low end schermresolutie van 960 bij 540 pixels.

Beste Galaxy A3 deals per provider

Praat mee