‘Android 5.0 Lollipop update Samsung Galaxy S5 in december’

Dat de Samsung Galaxy S5 een update naar Android versie 5.0, bijgenaamd Lollipop, zal krijgen staat als een paal boven water. De vraag is alleen wanneer dit zal gaan gebeuren.

samsung-galaxy-android-5-0-lollipop-update-s5-s4-note 'Android 5.0 Lollipop update Samsung Galaxy S5 in december'

Eerder kon je al lezen dat de Galaxy S5 deze grote update voor het Android besturingssysteem eind november, begin december zou kunnen krijgen. De insiders van Sammobile lijken inmiddels wat meer zicht op de zaak te hebben, en houden het nu op december.

Hiermee zou Samsung’s Android 5.0 update ruim een maand ná de release van de ‘kale’ versie van Google zelf volgen – een aardige verbetering ten opzichte van eerdere grote vernieuwingen van het Android besturingssysteem.

Toch moeten we een aantal kanttekeningen maken. We weten pas echt zeker wanneer Samsung de update voor de Galaxy S5 uitrolt wanneer het daadwerkelijk gebeurt.

Ook betekent een start van deze update niet automatisch het arriveren van deze update in Nederland. Dit kan vrij snel na de start ergens ter wereld gebeuren, maar vaak kan het nog een paar weken duren voordat een update ook in ons land beschikbaar is. En hoewel providers steeds sneller lijken te worden met het uitbrengen van branded updates voor hun eigen toestellen, kan ook hier altijd weer enige vertraging optreden.

Al met al hebben we wel degelijk goede hoop dat de Galaxy S5 nog dit jaar Android 5.0 Lollipop zal krijgen – een preview ervan vind je HIER – maar garanties zijn er allerminst.

Meer informatie over Lollipop en jouw Galaxy? Check Android 5.0 Lollipop op Galaxy toestellen.

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee