‘Android L update voor de Samsung Galaxy S5, Galaxy Note 4 vanaf eind november, begin december’

Het is allemaal nogal vroeg, maar diep uit Samsung’s onofficiële buik borrelen de eerste geruchten over updates naar Android versie L. Als eerste komen de Galaxy S5 en de Galaxy Note 4 aan de beurt, en wel vanaf eind november, begin december.

samsung-galaxy-s5-android-l-update-galaxy-note-4 'Android L update voor de Samsung Galaxy S5, Galaxy Note 4 vanaf eind november, begin december'

Volgens Sammobile – tenminste, volgens van één van hun roemruchte insiders – zou Samsung vóór het einde van het jaar klaar zijn om de topmodellen van 2014 – de Galaxy S5 en de Galaxy Note 4 dus – van de nieuwste versie van het Android besturingssysteem te voorzien. Let wel: Google toonde delen van Android L vóór de zomer al aan de wereld, maar het systeem zelf moet nog gelanceerd worden. De officiële naam van de nieuwe versie is nog niet bekend.

Desalniettemin verwacht Samsung zelf, kennelijk, vrij snel na de officiële release van Android L het systeem naar de eerste Galaxys te kunnen brengen.

Als de genoemde tijdlijn enigszins klopt, lijkt de kans groot dat iets oudere topmodellen, zoals de Galaxy Note 3 en de Galaxy S4, begin 2015 in de planning zouden kunnen staan.

En daar was dan het cruciale woordje ‘als’. Het is nog erg vroeg voor dit soort speculatie. Laat Google Android L eerst maar eens lanceren – bijvoorkeur nog deze maand, volgens andere geruchten – en dan zien we daarna wel weer verder. Tot die tijd consumeren we bovenstaande geruchten maar even met een flinke korrel zout, en een gezonde dosis afwachtendheid.

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee