Android L op de Samsung Galaxy S5: een preview

De grootste update van het Android besturingssysteem sinds lang komt eraan. Deze komt uiteraard ook naar een flink aantal Galaxy toestellen, en vandaag krijgen we een eerste preview van het systeem op de Samsung Galaxy S5.

samsung-galaxy-s5-android-l-update-preview Android L op de Samsung Galaxy S5: een preview

De mannen van Sammobile vielen met hun neus in de boter, toen ze de hand wisten te leggen op een vroege versie van de nieuwe Android versie zoals Samsung deze op dit moment ontwikkelt voor de Galaxy S5. En zo krijgen we dus een eerste blik op Android L in de vorm waarin deze straks op de S5, maar ook op andere Galaxy toestellen zal verschijnen.

samsung-galaxy-s5-android-l-update-preview-2-1024x606 Android L op de Samsung Galaxy S5: een preview

Wat we zien is in feite een mengeling van de echt nieuwe vormgeving die Android L met zich meebrengt, in combinatie met vernieuwingen in Samsung’s eigen TouchWiz interface die sinds de Galaxy S5 al waren doorgevoerd op bijvoorbeeld de Galaxy Note 4 – hoewel dit laatste mogelijk ook al was gedaan met Android L in het achterhoofd.

Naast de visuele veranderingen, is ook duidelijk dat de Galaxy S5 op Android L straks de sprong maakt naar de nieuwe Android RunTime, die de oude Dalvik omgeving vervangt. Zonder je te vervelen met de technische details: dit moet ervoor zorgen dat alles straks soepeler loopt op je Galaxy telefoon. Daarbij moet gezegd worden dat de hier getoonde vroege versie van Android L op de Galaxy S5 nog niet zodanig geoptimaliseerd is dat dit merkbaar is, aldus Sammobile.

samsung-galaxy-s5-android-l-update-preview-3-1024x606 Android L op de Samsung Galaxy S5: een preview

Dit laatste is niet het enige probleem met deze vroege testversie van de nieuwe software. Nog lang niet alle delen van de interface lijken volledig uitgewerkt naar de nieuwe richtlijnen van Android L, waardoor het resultaat voor nu nog wat rommelig oogt. Wel zorgt het gebruik van meer wit voor een wat frissere look, al is dit op een Amoled scherm niet de meest energiebesparende kleur.

De firmware in de huidige staat draait nog niet probleemloos, waardoor Sammobile ‘m vooralsnog niet als download aanbiedt voor de ongeduldige doe-het-zelvert. Wel vind je bij hen nog veel meer schermafbeeldingen van de nieuwe software, dus wil je meer zien, check deze dan HIER, en/of kijk de onderstaande video.

Volgens de laatste geruchten zal de Galaxy S5 de update naar Android L vrij snel na de release van het systeem door Google zelf krijgen, rond dezelfde tijd als de Note 4. Andere toestellen volgen daarna. Nauwkeuriger indicaties welk toestel de update wanneer krijgt zijn op dit moment niet te geven.

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

  1. SimBox.NL zegt

    Net een update van 261mb binnengehaald. Setup duurt even en aansluitend worden alle apps ‘geoptimaliseerd’, de contactendatabase bijgewerkt, applicaties geinstalleerd en dan start de telefoon…. Al met al kan je de S5 zeker 30 minuten nergens voor gebruiken. Zover hier te zien blijven je instellingen wel staan, wat zeker een pluspunt is!

Praat mee