Scherm Koreaanse Galaxy S5 LTE-A belooft veel goeds voor de Galaxy Note 4

Oké, laten we één ding voorop stellen: de Samsung Galaxy S5 heeft een ont-zet-tend mooi beeldscherm. Dat vinden wij, dat vinden anderen, en dat staat als een paal boven water. Toch vond Samsung nog ruimte voor verbetering, zo blijkt uit een test van het beeldscherm van de Zuid-Koreaanse Galaxy S5 LTE-A. De kans is groot dat dat scherm in feite een sneak preview biedt van het scherm dat we straks in de Galaxy Note 4 kunnen verwachten.

samsung-galaxy-s5-lte-a-sm-g906-nederland-niet Scherm Koreaanse Galaxy S5 LTE-A belooft veel goeds voor de Galaxy Note 4

Het waren de mannen van AnandTech die het QHD scherm van de Galaxy S5 LTE-A beknopt onder de loep namen, en de resultaten liegen er niet om. De kleurweergave van de normale Galaxy S5 was al erg goed, maar de Galaxy S5 LTE-A doet het nóg een graadje beter: wit is nog echter wit, en kleurweergave is accurater.

Dat is allemaal leuk en aardig, maar de kans dat deze versie van de Galaxy S5 – mét supersnelle LTE-A verbinding én QHD scherm – ooit naar Europa zal komen is ongeveer nul. En dus moeten wij hier wachten op een andere toestel uit Samsung’s keuken met de nieuwe QHD Super Amoled technologie.

Inderdaad, dat moet dan wel de Galaxy Note 4 zijn – of de Galaxy Alpha, maar over dat toestel weten we op het moment van schrijven nog te weinig. En dus lezen wij AnandTech’s testresultaten stiekem ook een beetje als een preview van het scherm dat we straks in de nieuwe Note zullen aantreffen. En ja, dat maakt ons benieuwd!

Voor de uitgebreide test, inclusief alle meetwaarden kun je terecht bij AnandTech, HIER.

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee