Koreaanse Samsung Galaxy S5 LTE-A onthuld: premium specificaties aan boord (update: oeps)

Update: het schijnt dat de onderstaande ‘onthulling’ van de Galaxy S5 LTE-A een beetje voorbarig de wereld in is geholpen, en dat de lancering en release van het toestel in feite uitgesteld is. Dus wat over blijft is in ieder geval een glimp van de officiële, zij het Zuid-Koreaanse, versie van het toestel. Wanneer deze Galaxy S5 LTE-A daar verkrijgbaar zal zijn is onbekend – maar voor de gemiddelde Nederlandse lezer(es) ook niet zo bijster interessant.

Oorspronkelijke bericht:

Het toestel dat al maanden de gemoederen bezig hield, is nu officieel onthuld. De Samsung Galaxy S5 ‘Prime’, inmiddels gewoon Galaxy S5 LTE-A genaamd, zal in Zuid-Korea te koop zijn en is voorzien van een QHD scherm, een Snapdragon 805 processor, 3 GB RAM, en natuurlijk een ultrasnelle LTE-A verbinding.

samsung-galaxy-s5-lte-a-korea Koreaanse Samsung Galaxy S5 LTE-A onthuld: premium specificaties aan boord (update: oeps)

Dat dit toestel, met de modelcode SM-G906, inderdaad de Galaxy S5 LTE-A blijkt te zijn was na recente berichten geen verrassing meer. Dat het toestel inderdaad voorzien is van een QHD scherm is leek minder voor de hand liggend, nadat deze herhaaldelijk opdook met 1080p full HD scherm.

De QHD resolutie op het 5,1 inch Super Amoled scherm biedt 2560 bij 1440 pixels, en is met 576 pixels per inch op dit moment het scherpste telefoonscherm ter wereld.

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de LTE-A – LTE Advanced – verbinding, heeft Samsung deze Galaxy S5 variant voorzien van Qualcomm’s Snapdragon 805 processor, en 3 GB werkgeheugen. De behuizing is gewoon van hetzelfde kunststof als de normale Galaxy S5.

En dan nu de hamvraag: is dit de Galaxy S5 ‘Prime’ a.k.a. Galaxy F waar we op hebben zitten wachten? Deze vraag is lastig te beantwoorden.

Gisteren kon je al lezen dat er ook een Europese of zelfs Nederlandse versie van de Galaxy S5 LTE-A in aantocht is. Deze heeft echter een andere modelcode – SM-G901F – dan de Zuid-Koreaanse SM-G906, en is uitgerust met een 1080p full HD beeldscherm.

De kans lijkt groot dat de Koreaanse Galaxy S5 LTE-A voorlopig echt alleen in dat land verkrijgbaar zal zijn. Op een Galaxy S5-achtig toestel met QHD scherm moeten wij dan nog even wachten – op de échte Galaxy F, of een Galaxy Alpha, wat een mogelijke naam is voor het toestel buiten Samsung’s thuisland. En eerlijk is eerlijk: nu we weten dat zowel de SM-G906 als de SM-G901 in feite Galaxy S5 varianten zijn met een LTE-A verbinding, is het voor nu niet erg duidelijk of zo’n Galaxy F/Alpha/etc. er op korte termijn aan zit te komen.

(via)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. zegt

  Heeft de S5 de mogelijkheid om documenten die worden vergroot, of een groter aantal pixsles geeft, dat de tekst niet van het scherm valt??
  Zo ook bij e-mails om de tekst gemakkelijker te kunnen lezen??
  Dit is bij de iPhone het probleem.
  Het is niet prettig om steeds te moeten scrollen, met alle problemen van dien dat je niet weet waar je gebleven bent. De Blackberry had dit destijds wel.
  En hoe zit het met excel bestanden??
  graag tot hoors.
  Gerrit Sanders

Praat mee