Galaxy S5 heeft ‘best presterende smartphone display’ op de markt

Eerder berichtten we al over de indrukwekkende levensduur van de batterij van de Galaxy S5. Dit keer is het de beurt aan het display van Samsung’s laatste vlaggenschip. Of het nou een nieuwe Galaxy S smartphone is of een nieuwe Galaxy Note, het lijkt erop alsof de Koreanen zichzelf telkens weer uitdagen om een beter beeldscherm in hun vlaggenschip te stoppen.

 

ScreenHunter_01-Mar.-31-17.37 Galaxy S5 heeft 'best presterende smartphone display' op de markt

Een reminder wat betreft de specificaties van het beeldscherm van de S5

En als we review website DisplayMate mogen geloven is het ze ook dit keer weer gelukt om zichzelf te overtreffen. Volgens een aantal  gedetailleerde tests en vergelijkingen met bestaande high-end smartphones wist de S5 als winnaar uit de bus te komen. Het nieuwe vlaggenschip van Samsung lijkt het bijzonder goed te doen als het aankomt op het nauwkeurig weergeven van natuurlijke kleuren, brightness levels, de kijkhoek en kleurcontrasten. In Cinema Mode (bedoeld voor het kijken van foto’s en video’s) blijkt de S5 de beste weergave te leveren wat betreft natuurlijke kleuren en tevens het hoogste niveau van helderheid te kunnen bereiken. Volgens DisplayMate was het beeldscherm van de S5 ‘the best display we ever tested’.

Natuurlijk is er niet alleen gekeken naar de weergave van kleuren, plaatjes en video’s op het scherm maar ook naar hoe efficiënt het beeldscherm omgaat met energie. Hoewel het S5 display tot wel 24% efficiënter omgaat met de batterij dan de ‘oude’ Galaxy S4 laat de OLED technologie die Samsung nu al een tijdje gebruikt het enigszins afweten tegen vergelijkbare LCD displays. Volgens de review is dit echter een klein minpunt op een grote lijst van positieve aspecten en kijkend naar de trends van de afgelopen jaren is het goed mogelijk dat de Koreanen bij de volgende generatie smartphones/tablets een ‘perfect’ OLED display kunnen leveren.

En de plaatjes?

Als je jezelf nu afvraagt waar het bewijs blijft (in de vorm van plaatjes en grafiekjes) dan nodigen we je graag uit om HIER een kijkje te nemen. Wel even een ‘waarschuwing’ vooraf, het betreft hier een lijst aan complexe data en gedetailleerde tests waar menig techneut met moeite een touw aan vast kan knopen 😉

(via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

Praat mee