Samsung Galaxy S5 Mini: méér foto’s en specificaties

We kunnen wel zeggen dat de Samsung Galaxy S5 Mini al vóór de introductie compleet uitgelekt is. Er was al een hoop bekend over het toestel, en vandaag volgt nog een stapeltje foto’s, en bevestiging van nagenoeg alle technische specificaties.

samsung-galaxy-s5-mini-achterklep Samsung Galaxy S5 Mini: méér foto's en specificaties

Wie anders dan de mannen van Sammobile legden de hand op nog meer foto’s dan eerder, inclusief een aantal schermafbeeldingen van waarop alle belangrijke details van de Galaxy S5 Mini af te lezen zijn.

En zo zien we opnieuw dat de S5 Mini als twee de druppels water lijkt op zijn grotere broer, de Galaxy S5 zelf. Natuurlijk zijn er verschillen. Dankzij het 4,5 inch scherm is het toestel natuurlijk een stukje compacter. Toch krijgt de S5 Mini de meeste trucs van grote broer mee: een vingerscanner, een hartslag meter, en de IP67 certificatie die betekent dat het toestel waterdicht is tot één meter gedurende minstens een half uur.

samsung-galaxy-s5-mini-scherm-usb Samsung Galaxy S5 Mini: méér foto's en specificaties

Opvallend hierbij is, dat de Galaxy S5 Mini géén beschermklep heeft over de USB poort – ondanks de IP67 certificatie dus. Op één of andere manier is het Samsung gelukt ook een onbeschermde USB poort waterbestendig te maken.

De meeste details, die nu bevestigd worden, wisten we in feite natuurlijk al langer: van de quadcore processor – kloksnelheid: 1,4 GHz – tot de acht megapixel camera, en de schermresolutie van 1280 bij 720 pixels, nagenoeg alles was al eerder bekend geworden.

samsung-galaxy-s5-mini-zwart-wit Samsung Galaxy S5 Mini: méér foto's en specificaties

Dat neemt niet weg dat de S5 Mini op alle gebieden een stap vooruit doet ten opzichte van de Galaxy S4 Mini van vorig jaar. En dat het toestel natuurlijk voorzien is van Android 4.4 KitKat, inclusief de vernieuwde TouchWiz interface van Samsung zelf.

En zo blijft maar één dingetje onduidelijk: wanneer gaat Samsung ‘m nu eindelijk lanceren? Komende donderdag vindt het Premiere evenement plaats in New York. Dit zou op zich dé gelegenheid zijn om het toestel aan het grote publiek te tonen. Toch lijkt het er vooralsnog op dat dát evenement geheel in het teken staat van de nieuwe Galaxy Tab S tablet serie met Amoled schermen. Maar zeg nooit nooit – over twee dagen weten we heel misschien toch meer.

Meer foto’s van de Galaxy S5 Mini vind je op Sammobile.com.

Beste Galaxy S5 Mini deals per provider

Praat mee