Specificaties Samsung Galaxy S5 Mini uitgelekt

Er is inmiddels al heel wat afgespeculeerd over de Samsung Galaxy S5 Mini, maar nu pas lijken de technische specificaties van het toestel bevestigd.

samsung-galaxy-s4-mini-update-vodafone-4g Specificaties Samsung Galaxy S5 Mini uitgelekt

De voorganger van de Galaxy S4 Mini, de S4 Mini

Een tijdje geleden hadden we hier op GalaxyClub al een aantal technische gegevens opgeduikeld van een toestel met modelcode SM-G750, en hoewel wijzelf dachten dat dit mogelijk een Galaxy S5 Neo zou kunnen zijn, leek de mogelijkheid tevens aanwezig dat het hier om de Galaxy S5 Mini ging. Dit laatste is nu definitief ontkracht – de Galaxy S5 Mini heeft namelijk modelcode SM-G800 meegekregen.

Het toestel is uitgerust met een 4,5 inch Super Amoled scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels, met als kloppend hart een quadcore processor – mogelijk Qualcomm’s Snapdragon 400.

Aan de achterkant van de Galaxy S5 Mini vinden we een acht megapixel camera, de voorkant doet het met een twee megapixel sensor. Het toestel beschikt over 1,5 GB RAM, 16 GB interne opslagcapaciteit en natuurlijk een microSD slot, evenals een infrarood zender om hem om te toveren tot afstandbediening middels Samsung’s WatchON app. Als krachtbron dient een 2100 mAh batterij.

De mannen van Sammobile, die de specificaties op het spoor kwamen, zijn tevens van mening dat de S5 Mini over dezelfde IP67 certificatie beschikt als zijn grote broer, waardoor het toestel waterdicht is tot één meter diepte, en stofdicht. De kans op een vingerafdrukscanner of hartslagmeter in de Galaxy S5 Mini is echter klein.

Hoewel er verder nog niets bekend is over een mogelijke releasedatum, laat het zich een beetje raden dat deze – net als zijn voorganger, de Galaxy S4 Mini – ergens in juni zal vallen. Ook naar de prijs kunnen we alleen maar gissen, en voor de verandering doen we dat dan maar eens niet.

Beste Galaxy S5 Mini deals per provider

Reacties

Praat mee