Meer details Samsung Galaxy Note 4 opgedoken: processor, camera (+ beetje scherm)

Langzaam komen er meer (technische) details van de Samsung Galaxy Note 4 bovendrijven. Vandaag komen we meer te weten over de processor van deze volgende generatie in de populaire Note serie, evenals over de camera.

samsung-galaxy-note-4 Meer details Samsung Galaxy Note 4 opgedoken: processor, camera (+ beetje scherm)

Al enige tijd houdt Samsung een vast patroon aan voor welke toestelversie met welke processor op welke markt komt. Zo ‘kregen’ wij hier in ons land een Galaxy Note 3 met Qualcomm processor, terwijl de toestelversie met Samsung’s eigen Exynos chip voornamelijk in Azië verkocht werd. Een zelfde patroon zagen we ook bij de Galaxy S5 en de Galaxy S4 vorig jaar.

Toch lijkt de Galaxy Note 4 dit patroon te gaan doorbreken, door ook in Europa met octacore Exynos chip in de winkel te belanden. De Snapdragon 805 zal daarentegen in de Amerikaanse en Oostaziatische varianten van de Note 4 te vinden zijn.

Om precies te zijn – inderdaad, ‘precies’ in een artikel over een gerucht – zou het dan gaan om de Exynos 5433, een octacore processor met vier snelle, en vier energiezuinige rekenkernen.

Ondanks onze recente aanname dat de Galaxy Note 4 waarschijnlijk uitgerust zal zijn met dezelfde 16 megapixel ISOCELL camera die ook in de Galaxy S5 te vinden is – en door Samsung zelf wordt gefabriceerd – schijnt de kans te bestaan dat Samsung kiest voor een sensor uit Sony’s keuken.

Sony’s IMX240 sensor heeft dezelfde resolutie, maar komt bovendien met optische beeldstabilisatie (OIS). Zoals we in onze Galaxy S5 review al aanstipten is OIS een belangrijke ontbrekende factor in de camera van dat toestel. Een Galaxy Note 4 mét OIS is dus wat ons betreft meer dan welkom.

Last but not least duikt opnieuw bevestiging op dat de Galaxy Note 4 een Amoled scherm met QHD resolutie zal hebben – 2560 bij 1440 pixels – maar over de precieze grootte van dit display heerst nog onduidelijkheid.

Over wilde, nieuwe vormfactoren en gebogen, driezijdige schermen horen we deze keer niets, maar realistisch gezien schatten we de kans dan ook niet zo heel hoog dat de Note 4 al over dit soort exotische staaltjes schermtechnologie beschikt – fancy patentaanvragen ten spijt.

De lancering van de Galaxy Note 4 wordt begin september verwacht, waarna het toestel voor het einde van die maand te koop kan zijn. Wil je een berichtje zodra het toestel in ons land te koop is? Schrijf je dan in voor onze notificatie service, linksboven op deze pagina!

(bron)

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Reacties

  1. Derk Kranenburg zegt

    Wen I here about a 7″ Galaxy Note, than I would get exited. For now my Galaxy Note 3 wil serve me for the years to come.

  2. Bjorn zegt

    I hope it’s not true. Snapdragon’s offers more proper sources or documentation for developers. So it will be much better optimized than Exynos-processors. Think about heavy games and other stuff. Apps will run much smoother, faster and more stable on a Snapdragon 805 than an Exynos 5433.

Praat mee