Patentaanvragen tonen Samsung smartphone met driezijdig beeldscherm – glimp van de Galaxy Note 4?

Dat Samsung al een tijdje bezig is met de ontwikkeling van smartphones met een ‘driezijdig’ beeldscherm is al langer bekend. Sterker nog, nog maar een paar dagen geleden dook opnieuw het gerucht op dat de Galaxy Note 4 misschien het eerste toestel zal zijn met een dergelijke, nieuwe schermtechnologie. Vandaag gepubliceerde Zuid-Koreaanse patentaanvragen gooien olie op dit vuur.

samsung-three-sided-display-phone-design-patent-2 Patentaanvragen tonen Samsung smartphone met driezijdig beeldscherm - glimp van de Galaxy Note 4?

Prototype smartphones van Samsung met gebogen scherm doken al meer dan een jaar geleden op, en toonden een scherm dat meebuigt met de zijkant van het toestel. En eind vorig jaar toonden patentaanvragen een aantal nieuwe interface concepten voor een dergelijk toestel. Vandaag volgt de publicatie van nieuwe ontwerppatenten in Samsung’s thuisland – dit keer niet voor de interface, maar voor een toestel zelf.

samsung-three-sided-display-phone-design-patent-1 Patentaanvragen tonen Samsung smartphone met driezijdig beeldscherm - glimp van de Galaxy Note 4?

Het in het patent getoonde ontwerp toont een toestelconcept, geen concreet model. De afbeelding zijn tenslotte niet erg gedetailleerd, en de oorspronkelijke aanvragen werden ruim een jaar geleden al ingediend. Significant is echter het feit dat het scherm van dit toestel niet alleen meebuigt met de zijkant, maar er zelfs helemaal omheen ‘vouwt’. Hierdoor wordt ook een deel van de achterkant van het toestel scherm.

samsung-three-sided-display-phone-design-patent-r Patentaanvragen tonen Samsung smartphone met driezijdig beeldscherm - glimp van de Galaxy Note 4?

Zoals gezegd: het gaat hier meer om het vastleggen van een idee, dan van een specifiek toestelontwerp. Maar in het licht van recente geruchten over de komst, later dit jaar, van een smartphone met een driezijdig display, zien we hier dus één van de mogelijke vormen die een dergelijk toestel – en dus ook een eventuele Galaxy Note 4 – kan aannemen.

(patenten en afbeeldingen via Kipris 1, 2, 3)

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee