Samsung patenteert nog een ‘Gear Glass’ variant in Zuid-Korea

Dat Samsung druk bezig met één of andere variant op het thema smartglasses is al langer duidelijk. Eerder zagen we een soort sportbril, en recent nog een headset met een aparte HUD (head-up display). Aan de lijst met mogelijke verschijningsvormen kunnen we vandaag nóg een concept toevoegen, waarop Samsung in haar thuisland patent heeft aangevraagd: een koptelefoon met een neerklapbare HUD.

samsung-gear-glass-blink-concept-2 Samsung patenteert nog een 'Gear Glass' variant in Zuid-Korea

Het ontwerp in het bewuste patent – vorig jaar aangevraagd, vandaag gepubliceerd – toont een apparaat dat in eerste instantie lijkt op een gewone koptelefoon. Echter, langs een kant bevindt zich een eigen head-up display, die indien gewenst naar beneden, en voor het oog van de gebruiker kan worden geklapt.

samsung-gear-glass-blink-concept-1 Samsung patenteert nog een 'Gear Glass' variant in Zuid-Korea

Dus. We hebben nu genoeg ‘Gear Glass’ ideeën voorbij zien komen de afgelopen maanden – mogelijk dat Samsung het beestje zelfs ‘Gear Blink‘ wil noemen. Duidelijk is dat Samsung verschillende mogelijkheden heeft verkend.

Rest ons nu nog af te wachten tot september, als Samsung haar eigen concurrent voor Google’s Glass naar verluid wil lanceren, al dan niet in combinatie met de Galaxy Note 4. Dán pas weten we wat Samsung echt van plan is met haar uitbreiding van de Gear wearables op dit terrein.

Patent en afbeelding vind je in KIPRIS, HIER.

Galaxy deal tips

Praat mee