Gerucht: Samsung gaat de concurrentie met Google Glass aan?

Iedereen die het gadget nieuws van 2013 ook maar een beetje gevolgd heeft weet ondertussen wel dat Google een super coole gadget heeft ontworpen onder de naam Google Glass. Het betreft een ‘slimme bril’  die precies doet wat je denkt dat een ‘slimme bril’ doet. Hij laat notificaties van je telefoon, facebook, e-mails en twitter acount zien op een klein schermpje wat voor je oog zit. Verder kan hij ook foto’s en video’s maken en kun je hem via spraak en een simpele veeg van je vinger aan de zijkant besturen. Momenteel zijn er een aantal duizend geluksvogels die het prototype van Glass wereldwijd mogen testen. Een release staat vooralsnog ‘ergens in 2014’  gepland.

samsung-galaxy-glass-patent-7 Gerucht: Samsung gaat de concurrentie met Google Glass aan?

Samsung patent op een bril-ontwerp. Wat zou dat kleine rechthoekje boven het linker glas zijn…?

Je kan er omheen draaien,  maar voor velen was het simpelweg een kwestie van tijd voordat ook andere grote bedrijven Google te lijf zouden gaan en hun eigen Smart Glasses zouden gaan produceren. Volgens The Korea Times zou het nu dus zomaar de beurt aan Samsung kunnen zijn. De website meldt namelijk dat Samsung dit jaar de zogenaamde Galaxy Glass officieel zal gaan onthullen op de IFA in September. Een woordvoerder van Samsung liet eerder dit jaar weten dat het bedrijf vooralsnog niet is geïnteresseerd in het ontwerpen van draagbare accessoires die mensen op cyborgs doet lijken, maar een eerder Samsung patent omtrent een nieuw bril-ontwerp doet toch wat anders vermoeden.

Volgens de anonieme bron van de Korea Times is de Galaxy Glass een ‘revolutionair ontwerp wat de manier van moderne communicatie drastisch kan gaan veranderen.’ De berichtgeving laat tevens weten dat Samsung met de Galaxy Glass een nieuwe stap wil zetten om leider te worden in een andere markt dan de smartphone markt. Hoewel succes in de ‘smart wearables’  wereld niet zomaar uit de lucht komt vallen wil Samsung laten zien dat het vastberaden is om door middel van een serie van uitstekende accessoires toch ook deze markt te willen gaan veroveren.

Veel meer details omtrent de Galaxy Glass zijn er momenteel niet. Het enige wat er te melden valt is datgene wat je zou verwachten van een ‘slimme’ bril, namelijk het kunnen bellen, internetten, berichten lezen, muziek luisteren en foto’s en video’s maken met niks meer dan je bril. Mocht het gerucht waar zijn, dan zijn wij vooral benieuwd naar de compatibiliteit van de Galaxy Glass met huidige en nieuwe generatie Samsung toestellen.

Wat is jou mening over de (mogelijke) Galaxy Glass? Moet Samsung maar eens ophouden met pogingemom haar macht in de gadget wereld uit te breiden? Of zal Google nog een hele kluif hebben aan de concurrentie met Samsung en haar (mogelijke) nieuwe Galaxy Glass?

(dank aan: Android Authority)

Galaxy deal tips

Reacties

  1. Ann zegt

    Als je met linker glas, het linkse glas opde tekening, bedoeld voor je rechter oog, bedoelt,
    Connector Verwisselbaarheid van de glass, zodar je de info links en rechts kan dragen.
    ofin 3D 😉

Praat mee