Nieuw concept ‘Gear Glass’ opgedoken in patentaanvraag Samsung – ‘Earphone’

Natuurlijk, er is veel nieuws over de Galaxy S5 op dit moment. Toch blijft het de moeite lonen wat verder rond te kijken. Een tijdje geleden konden we al een blik werpen op Samsung’s ideeën over een augemented reality toetsenbord, dat het invoeren van tekst tijdens het dragen van een ‘Gear Glass’ bril mogelijk moet maken. Nog langer geleden zagen we al een eerste onwerp van een dergelijke bril, waarmee Samsung de competitie met Google’s Glass aan wil gaan. En nu duikt een compleet nieuw concept op, dat een combinatie lijkt van een bril en een koptelefoon.

samsung-gear-glass-earphone-patent-1 Nieuw concept 'Gear Glass' opgedoken in patentaanvraag Samsung - 'Earphone'

De getoonde afbeeldingen zijn te zien in een recent gepubliceerde patentaanvraag, die Samsung indiende bij het Korean Intellectual Property Office. We zien een uitermate compact apparaatje, dat niet zozeer een complete bril is, alswel een koptelefoon met een geïntegreerde HUD – Head-Up Display.

samsung-gear-glass-earphone-patent-2 Nieuw concept 'Gear Glass' opgedoken in patentaanvraag Samsung - 'Earphone'

Of het getoonde ontwerp een mogelijke kandidaat is voor Samsung’s ‘Gear Glass’ – een tentatieve naam, geen officiële productnaam – of dat we een compleet andere, onbekende gadget zien is niet te zeggen. Samsung zelf noemt het apparaat in de aanvraag in ieder geval ‘Earphone’.

samsung-gear-glass-earphone-patent-3 Nieuw concept 'Gear Glass' opgedoken in patentaanvraag Samsung - 'Earphone'

Wat we dus zien is niet helemaal duidelijk – interessant is het concept wel, dat moge duidelijk zijn.

samsung-gear-glass-earphone-patent-4 Nieuw concept 'Gear Glass' opgedoken in patentaanvraag Samsung - 'Earphone'

(aanvraag en afbeeldingen via KIPRIS HIER)

Galaxy deal tips

Praat mee