De Samsung Galaxy S5 uitgelegd: camera met real time HDR

Inmiddels is de Galaxy S5 alweer lang en breed verkrijgbaar, maar Samsung zelf gaat op haar eigen blog onverminderd door met het toelichten van de verschillende features van het toestel. Deze keer staat de camera op het menu, met een focus op, uhm, de snelle autofocus, en de real time HDR modus.

samsung-galaxy-s5-real-time-hdr De Samsung Galaxy S5 uitgelegd: camera met real time HDR

De camera van de Galaxy S5 heeft een opvallend snelle autofocus, dankzij het gebruik van fasedetectie. Meer daarover schreven we eerder al HIER – en dus werpen wij nu vooral een blik op de real time HDR mogelijkheid van het toestel. Want dát is waarschijnlijk onze favoriete nieuwe feature die de camera van de Galaxy S5 te bieden heeft.

HDR – of beter gezegd: high dynamic range – zorgt ervoor dat ook foto’s of video’s met wat extreme belichtingsomstandigheden beter uit de verf komen. Als je bijvoorbeeld een foto van iemand maakt met tegenlicht, loop je het risico dat die persoon er erg donker uitziet, tegen de felle achtergrond. Dankzij HDR hoeft dit niet het geval te zijn.

Nu is HDR op zich natuurlijk helemaal niet nieuw. Alleen tot nu toe was er nogal wat rekenkracht vereist om een HDR beeld samen te stellen, waardoor je deze pas kon bekijken ná het maken van een foto. De Galaxy S5 geeft het HDR beeld dus wél real time weer, zodat je precies kunt zien wat je hoe vast probeert te leggen – op foto en op video.

Om deze nieuwe HDR modus van de Galaxy S5 in actie te tonen, maakte Samsung de onderstaande korte video. Om de HDR modus zelf op jouw Galaxy S5 aan te zetten, tik je in het camerascherm gewoon op het HDR icoontje, links (zie bovenstaande afbeelding).

(o.a. via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee